• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar na meti terorista?

Autor mondo.ba

Policija u Mostaru dobila je "vrlo ozbiljne prijetnje" o mogućem terorističkom napadu zbog čega su policijske snage podignute u stanje pripravnosti, javljaju mediji u tom gradu. Ministar MUP-a HNK: Nema mjesta panici.

Mostarski "Dnevni list" piše da se od prošlog četvrtka u ovom gradu počela širiti informacija da neki ”povjerljivi izvori najavljuju mogućnost napada poput onih u Zvorniku u naredna 3-4 dana, pa se savjetuje da se tih par dana izbjegavaju veći događaji”.

Zbog ovih dojava policija je u stanju pripravnosti, a danas oko 10.30 časova helikopteri su nakratko nadlijetali iznad grada, piše lokalni portal "Bljesak.info" kojem je danas pristup otežan zbog informacija o mogućem terorističkom činu u Mostaru.

Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Slađan Bevanda izjavio je za taj hercegovački portal da policija radi svoj posao i da nema mjesta panici.

"Riječ je o dizanju pripravnosti radi događaja u okruženju te je MUP HNK kao ozbiljna institucija postupio tako", rekao je Bevanda, ali nije želio komentisati eventualne dojave o napadima.

Da su u Mostaru pojačane mjere bezbjednosti potvrdio je ranije Ljudevit Marić, portparol policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

"U proteklom periodu u HNK i u drugim dijelovima BiH povećan je broj razbojništava i drugih oblika teških krivičnih djela, uključujući napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i posljednja događanja u Makedoniji. Zajedničkom analizom stanja bezbjednosti, bezbjednosne agencije u FBiH dogovorile su preduzimanje mjera na pojačanoj zaštiti objekata bezbjednosnih agencija i drugih objekata koji imaju pravo na fizičku zaštitu", rekao je Marić, prenosi Srna.

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je u MUP-u HNK angažovana specijalna jedinica policije zbog informacija o mogućem terorističkom napadu na području Mostara, a pripravnost je bila na najvišem nivou.

Iz policijskih izvora potvrđeno je da su na području HNK u posljednje vrijeme boravile osobe iz selefijskog pokreta sa australijskim pasošima i zajedničkom sarajevskom adresom.

Mediji u Hercegovini podsjećaju da je policijska stanica u Mostaru napadnuta 1997. godine. U eksploziji je tada bilo uništeno 120 stanova, od čega 56 potpuno, te 120 automobila, od čega 46 potpuno. Bio je to prvi islamistički teroristički napad u BiH.

...
Izvor: YouTube

Nakon napada u Zvorniku, u kojem su ubijeni policajac i napadač, policija u Republici Srpskoj podigla je nivo svoje pripravnosti. U Federaciji ta mjera nije bila toliko primjetna, pogotovo ne u Mostaru, dok policajci u Hercegbosanskom kantonu osiguravaju zgrade dugim cijevima, piše "Dnevni list".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE