• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hag odbio Karadžićev zahtijev

Autor Agencije

Pretresno vijeće Haškog tribunala odbilo zahtijev bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića za održavanje statusne konferencije početkom juna na kojoj bi se razgovaralo u njegovom zdravlju.

"Pretresno vijeće ne vidi bilo kakav razlog da sazove statusnu konferenciju", piše u saopštenju Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije dostavljenog medijima.

U saopštenju se navodi i da je "dobrobit optuženog i njegovo zdravstveno stanje od najvećeg značaja za Pretresno vijeće".

"Vijeće je uzelo u obzir rezultate krvi optuženog, ali bez ikakvog konkretnog pravnog lijeka traženog u Zahtevu, po tom pitanju i (stoga) Pretresno vijeće ne vidi bilo kakav razlog da sazove statusnu konferenciju", saopštio je Haški tribunal.

Karadžić je u dopisu sudijama Haškog tribunala, u aprilu, zatražio da se održi statusna konferencija između 1. i 9. juna ove godine, na kojoj bi se razgovaralo o njegovim zdravstvenim problemima, s obzirom da ima povišen nivo šećera u krvi.

U podnesku, Karadžić je takođe naveo da je alarmiran sve gorim zdravstvenim stanjem drugih zatvorenika u Haškom pritvoru, te bi zbog toga na statusnoj konferenciji želio da razgovara o uslovima u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

Bivši predsjednik RS u podnesku podsjeća da mu Haško tužilaštvo još uvijek nije dostavilo sve dokaze koje je tražio, "zbog čega će uskoro sudijama podnijeti 98. u nizu podnesaka, u kojem će se žaliti na takvu praksu tužilaštva.


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE