• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko traži podršku za BiH

Valentin Incko pozvao je ministre Hrvatske, Slovenije i Turske na dalju podršku u pogledu napora BiH da stupi u članstvo EU i Nato.

 Incko traži podršku za BiH Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da je tokom  sastanka u Bledu sa ministrima inostranih poslova Hrvatske Gordanom Jandrokovićem, Slovenije Samuelom Žbogarom i Turske Ahmetom Davutogluom Incko govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH u kontekstu procesa pristupanja BiH u EU i Nato.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je na ovom sastancima upoznao ministre inostranih poslova sa procesom tranzicije OHR-a sa posebnim naglaskom na rješenje pitanja državne imovine.

Incko je rekao da je tranzicija OHR-a i dalje prioritet, te da bosanskohercegovački lideri treba da preusmjere svoje napore na usvajanje ovih reformi.

"Aktivnosti u vezi sa pitanjem državne imovine su zapale u poteškoće u nekoliko posljednjih mjeseci. Nakon izrade popisa imovine, političari ove zemlje će imati podatke koji su im potrebni kako bi mogli razgovarati o raspodjeli", naglasio je Incko.

On je zahvalio ministrima inostranih poslova Hrvatske, Slovenije i Turske na podršci koju njihove zemlje pružaju BiH.

Incko je pozvao na dalju podršku u pogledu napora BiH da stupi u punopravno članstvo NATO-a i EU.

Visoki predstavnik naglasio je potrebu za funkcionalnim političkim dijalogom u zemlji.

"Savjet za implementaciju mira želi vidjeti dokaze o postojanju održivog političkog dijaloga kada se bude sastao u novembru", rekao je Incko.

Visoki predstavnik učestvuje u radu Bledskog strateškog foruma, koji je organizovalo Ministarstvo inostranih poslova Slovenije, a koji je posvećen politici u uslovima ekonomske krize.

Incko se, takođe, danas na Bledu sastao i sa Stjuartom Džonsom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE