• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj: Ukidanje viza narednih mjeseci

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj ocijenio je da se za nekoliko mjeseci očekuje ukidanje viznog režima za građane BiH.

 Alkalaj: Ukidanje viza narednih mjeseci Izvor: MONDO

"U okviru saradnje BiH sa NATO-om očekujemo dodjeljivanje programa Akcionog plana za članstvo u NATO , predano radimo na ispunjavanju zahtjeva i obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kako bi BiH stekla uslove za podnošenje aplikacije za članstvo u EU, a narednog mjeseca ćemo, najvjerovatnije, biti izabrani za nestalnog člana Savjeta bezbjednosti UN", rekao je Alkalaj na savjetovanju šefova Diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Alkalaj je napomenuo da se danas snaga i značaj države, pogotovo ako je riječ o maloj državi, ne mjeri samo veličinom teritorije, brojem stanovnika, snagom privrede ili armije nego, prije svega u kakvim se međunarodnim savezima i organizacijama nalazi, kakve ima prijatelje i saveznike, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

"Zbog toga će ulazak BiH u NATO promijeniti položaj zemlje na svjetskoj pozornici. Ne treba sumnjati u to da EU računa na BiH. Na putu prema EU moramo što prije ispuniti zadatke koji nam proizlaze iz Ugovora o pridruživanju i stabilizaciji i to će stvoriti povoljnu atmosferu za prihvatanje aplikacije BiH", zaključio je Alkalaj. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE