• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije prekinuto finansiranje UBKC Banjaluka"

Autor SRNA

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je da Evropska investiciona banka (EIB) nije obustavila finansiranje projekta rekonstrukcije Univerzitetske bolnice - Kliničkog centra Banjaluka.

"EIB je skrenuo pažnju na obavezu izbora konsultantske firme koja će u narednom periodu vršiti praćenje realizacije projekta i nadzor", ističu u ovom ministarstvu, reagujući na informacije pojedinih medija da je obustavljeno finansiranje tog projekta.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i predstavnici EIB-a dogovorili su naredne korake u daljim fazama realizacije projekta, navode iz Ministarstva.

U saopštenju se podsjeća da je u proteklom periodu završen proces pretkvalifikacije po međunarodnom tenderu za izbor konsultantske firme za praćenje realizacije projekta i nadzora nad radovima, da je uslove za dalje učešće u ovom procesu zadovoljilo pet firmi, odnosno konzorcijuma, te da im je upućen poziv da dostave ponude najkasnije do 12. juna.

"Dogovoreno je da se radovi na rušenju i pripremi nastave i da će sve fakture za dosadašnje radove biti plaćene uz saglasnost nadzora koji je trenutno angažovan na projektu. Prenošenjem tendencioznih informacija u vezi sa rekonstrukcijom KC-a, bez adekvatne provjere i sa zlonamjernim komentarima, obmanjuje se i uznemiruje javnost i umanjuje važnost ovog najznačajnijeg projekta u oblasti zdravstva u Republici Srpskoj", dodaje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE