• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušanka Majkić: U SDA su neodgovorni

"Suočen s brojnim problemima u partiji, lider SDA Sulejman Tihić svjesno radikalizuje političku situaciju u zemlji", kaže Majkićeva za "Glas Srpske".

 Dušanka Majkić: U SDA su neodgovorni Izvor: MONDO

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da SDA prijetnjama da će njeni ministri izaći iz Savjeta ministara BiH potvrđuje da je neodgovorna partija koja svjesno radikalizuje političku situaciju.

"Suočen s brojnim problemima u partiji, lider SDA Sulejman Tihić svjesno radikalizuje političku situaciju u zemlji da bi pokušao da vrati izgubljeni ugled i pripremi stranku za naredne izbore", rekla je Majkićeva za "Glas Srpske".

Ona ističe da SDA ima problema sa lošim kadrovima na ključnim mjestima i političkim prijedlozima, čime pokazuju da jednostavno ne mogu da se nose sa političkim izazovima.

"Tihić je u panici, jer nekada prvi ljudi SDA javno govore o promašajima lidera ove stranke", ističe Majkićeva i dodaje da je član SDA Adnan Terzić rekao da je za tri godine vlasti SDA bilo mnogo grešaka, da su najlošiji kadrovi imenovani na čelna mjesta institucija BiH da bi se održao mir u stranci.

Prema riječima Majkićeve, Tihić stabilnost partije čuva nagradama podobnim kadrovima u institucijama BiH.

Ona je rekla da je protiv imenovanja Sadika Ahmetovića za ministra bezbjednosti BiH, ističući da nije dorastao funkciji koju treba da obavlja.

"Nema potrebne kvalifikacije. Zbog bezbjednosti zemlje nije dobro da on bude imenovan na tako odgovornu i osjetljivu poziciju. Nema potrebe da umjesto lošeg ministra Tarika Sadovića dođe još lošiji ministar", kaže Majkićeva.

Ona smatra da bošnjačke partije insistiraju na ostanku međunarodnih sudija i tužilaca u pravosuđu BiH, jer nikada nisu u stanju da same donose odluke.

"Stranci u pravosuđu su im potrebni da ostvare njihove ratne i sadašnje političke ciljeve. Žele da strancima u Sudu i Tužilaštvu BiH stvaraju pritisak na RS. Time otvoreno ponižavaju domaće pravne stručnjake", ističe Majkićeva.

Ona je rekla da će u srijedu, kada će parlament BiH razmatrati zakone u vezi s daljim statusom međunarodnih sudija i tužilaca, biti potrebno postići konsenzus, ističući da očekuje da će preovladati razum.

Majkićeva je naglasila da SNSD neće podržati ostanak međunarodnih sudija i tužilaca, naglasivši da su oni svojim radom pokazali da je vrijeme da odu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE