• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinar tuži crnogorsku policiju

Novinar iz RS najavio tužbu protiv MUP-a Crne Gore zbog maltretiranja i neprijatnosti koje je doživio greškom policije.

 Novinar tuži crnogorsku policiju Izvor: MONDO

Novinar Zoran Grgurević, glavni i odgovorni urednik trebinjske televizije "Herceg TV", najavio je da će tužiti MUP Crne Gore i tražiti odštetu za uvredu časti i za šokove koje su preživjeli on i njegova porodica kada su ga crnogorski policajci tri puta sa graničnih prelaza privodili zbog zamjene identiteta.

U toku ovog ljeta Grgurević je tri puta zadržavan na graničnim prelazima Sitnica od Trebinja prema Herceg Novom i Ilino Brdo prema Nikšiću zbog zamjene identiteta sa osamnaest godina mlađim imenjakom iz Srebrenice, za kojim je sud u Kotoru raspisao potjernicu zbog falsifikovanja isprava.

Grgurevića, koji je rođen u Nikšiću i državljanin je Crne Gore, prvi put je policija privela krajem juna na graničnom prelazu Sitnica kada ga je zadržala dva časa u svojim prostorijama i ispitivala zašto je protiv njega raspisana potjernica, o čemu ništa nije znao.

"Nakon višečasovnih provjera i kada je došao komandir iz Herceg Novog, koji je vjerovatno vizuelno ustanovio da ja nisam taj za kojim se traga, dozvolili su mi da prođem", rekao je Grgurević i dodaje da mu je nakon toga u Osnovnom sudu u Kotoru data naredba u kojoj se vidi da je riječ o zamjeni identiteta.

Sljedeći put kada je zaustavljen na istom graničnom prelazu Grgurević je saznao da se u evidenciji MUP-a Crne Gore nalaze njegovi podaci sa tačno navedenim imenom oca i godinom rođenja.

"Kada sam konačno mislio da je sve završeno i da se zna ko je ko, novu neprijatnost sam doživio na graničnom prelazu Ilino Brdo", kaže Grgurević i dodaje da je za svaki slučaj sa sobom nosio potvrdu iz Kotora, koju policija nije htjela ni da pogleda.

Prema njegovim riječima, tu je nastalo jednočasovno ubjeđivanje zašto je raspisana potjernica i šta je uradio, a nisu mu dozvolili da pozove advokata, niti da ode do automobila gdje su mu bile lične stvari.

"Nakon što su zvali centralu u Podgorici pustili su me da prođem i izvinili se, a patrola iz Nikšića već je bila krenula da me vodi u pritvor", rekao je Grgurević.

Ovaj novinar radio je do prije nekoliko godina u RTV Nikšić, kao direktor i glavni urednik, ali je ostao bez posla kao tehnološki višak.

Udruženje novinara Crne Gore osudilo je malteretiranje njihovog člana Zorana Grgurevića na graničnim prelazima Sitnica i Ilino Brdo.

"Neprofesionalnost koju je crnogorska policija ispoljila u slučaju poznatog novinara prevazilazi granice tolerancije i greške i veoma uvjerljivo pokazuje kako u kriminogenom društvu stradaju čestiti i pošteni ljudi", rekao je predsjednik ovog udruženja Jovan Plamenac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE