• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rješavanje statusa državne imovine prioritet!

Incko i Špirić tokom sastanka razgovarali o rješavanju pitanja državne imovine kao preduslovu za tranziciju.

 Rješavanje statusa državne imovine prioritet! Izvor: MONDO

“Rješavanje pitanja državne imovine kao preduslova tranzicije OHR-a jeste prioritet”, rekao je visoki predstavnik Valentin Incko tokom susreta sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem.
BiH.

"Bosanskohercegovački lideri treba da urade svoj dio posla kako bi pitanje državne imovine priveli kraju. Nakon izrade popisa imovine, bosanskohercegovački političari imaće podatke koji su im potrebni kako bi mogli razgovarati o raspodjeli državne imovine", rekao je Incko, koji je i specijalni predstavnik EU.

On je dodao da je to korak koji politički lideri moraju učiniti. Incko je naglasio potrebu za funkcionalnim političkim dijalogom u zemlji, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko saglasni su da je potrebno stvoriti tolerantniju atmosferu za politički dijalog i raditi na pripremi za podnošenje kandidature za članstvo BiH u EU.

Dodik je tokom današnjeg razgovora sa Inckom u Banjaluci istakao da je potrebno uložiti dodatne napore na transformaciji OHR-a u kancelariju specijalnog predstavnika EU da bi BiH dobila priliku da aplicira za status kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnoću.

Premijer RS i visoki predstavnik u BiH tokom sastanka razmijenili su mišljenja o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciju u RS i BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE