• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik Gregorijanu: Nisi zadužen za "Dejton"!

Premijer RS smatra da izjava prvog zamjenika visokog predstavnika nema težinu kada je u pitanju Dejtonski mirovni sporazum

 Dodik Gregorijanu: Nisi zadužen za "Dejton"! Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je Srni da prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan nije zadužen za tumačenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, zbog čega njegove najnovije izjave o državnoj imovini nemaju težinu.

"Tvrdnje, koje je iznio Rafi Gregorijan u svojoj kolumni, nemaju težinu. One su u stvari samo još jedna potvrda da su službenici OHR najveći problem te kancelarije u BiH", istakao je Dodik, komentarišući Gregorijanovu izjavu da Dejtonskim sporazumom državna imovina nije dodijeljena entitetima u BiH.

Dodik smatra da su Gregorijanove tvrdnje, osim što su nekompetentne i netačne, u direktnoj suprotnosti sa ranijim tumačenjima tog pitanja, koje su davali prethodni visoki predstavnici.

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan izjavio je juče da državna imovina Dejtonskim sporazumom nije dodijeljena entitetima u BiH.

Ovaj stav Gregorijan pojašnjava tvrdnjom da je državna imovina dio pravnog nasljeđa prenesenog sa Socijalističke Republike BiH na Republiku BiH koju su priznale Ujedinjene nacije, te na BiH, u skladu sa članom 1. Ustava BiH i sa aneksom 4. Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Ustav predstavlja osnovu za suverenitet države i njenu dvoentitetsku strukturu. Prema tome, dovođenje u pitanje pravnog nasljeđa iz člana 1. Ustava BiH slično je dovođenju u pitanje činjenice da je BiH država koja se sastoji od dva entiteta. Suprotno nekim tvrdnjama, Dejtonom i aneksom 4. državna imovina nije dodijeljena entitetima", tvrdi Gregorijan u autorskom tekstu za "Glas Srpske".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE