• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nepristrasnost policije Srpske

MUP RS pokrenulo projekat "Rad policije u multietničkim sredinama" radi podrške razvoju dobrih međuetničkih odnosa i poboljšanja bezbjednosti.

 Nepristrasnost policije Srpske Izvor: MONDO

Projekat će biti realizovan kroz neformalne sastanke pripadnika policije u lokalnoj zajednici, gdje će biti izneseni problemi pojedinaca i zajednice, te javne sastanke, na kojima bi prisustvovali predstavnici policije RS.
Predviđeno je i formiranje kancelarija za kontakte sa zajednicom i uključivanje predstavnika svih konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina u rad Foruma za bezbjednost zajednice.
U saopštenju MUP-a navodi se da su planirane i razne edukativne aktivnosti, kojima će biti predstavljene različite teme iz nadežnosti policije, kako bi lokalna zajednica imala jasnu sliku o radu policije i njenim ovlaštenjima.
Pripadnici policije kroz ovaj projekat trebalo bi da razviju takve odnose sa konstitutivnim narodima i manjinskim grupama, "na osnovu kojih bi mogli na vrijeme da prepoznaju određena nezadovoljstva i napetosti među članovima zajednice, što bi im omogućilo da pravovremeno i adekvatno reaguju", navodi se u saopštenju.
"Policija RS će još jednom, i kroz `Rad u multietničkim sredinama`, pokazati da postupa profesionalno, uz poštovanje ljudskih prava i sloboda, primjenjujući zakon na nepristrasan i nediskriminirajući način, kao i da postupa bez bilo kakvih predrasuda prema pripadnicima kontitutuvnih naroda i manjinskih grupa bez bilo koje vrste `rasnog profilisanja` pojedinih manjina", ističu iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS ističu da uloga policije treba da bude shvaćena i tretirana kao sastavni dio procesa izgradnje i povezivanja zajednice u multietničkim društvima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE