• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovičić osumnjičen za nestanak ugovora o "Boski"

Autor mondo.ba

CJB Banjaluka podnio je izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv J.J. (53) iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je, kao službenik Ministarstva trgovine i turizma RS, uništio ili falsifikovao ugovor o kupoprodaji akcija RK "Boska".

 Jovičić osumnjičen za nestanak ugovora o "Boski" Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

Načelnik CJB-a Boško Pandža rekao je na konferenciji za novinare da se J.J. sumnjiči da je uništio ili prikrio ovaj ugovor u periodu od 17. septembra 2012. do 14. marta 2013. godine.

"Ovaj izvještaj zadokumentovan je sa dovoljno dokaza koji čine osnov sumnje da je J.J. počinio djelo koje mu se stavlja na teret", naglasio je Pandža.

On je dodao da su, postupajući po zahtjevu Okružnog tužilaštva Banjaluka u vezi sa prijavom navedenog ministarstva o nestanku originalnog ugovora, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka izvještaj podnijeli 22. maja.

Kako prenosi Alternativna televizija riječ je o službeniku Ministarstva trgovine i turizma Jugoslavu Jovičiću.

"Navedeni ugovor je zaključen između Vlade Republike Srpske i konzorcijuma pravnih lica 'Zekstra grupa' Beograd i 'Delta real estejt' Beograd i predstavlja arhivski akt Vlade, sa odredbama koje utvrđuju obaveznu povjerljivost", precizirao je Pandža.

Prema njegovim riječima, za sve mjere i radnje u ovom predmetu nadležno je Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Jugoslav Jovičić na Univerzitetu “Vitez” u Travniku i banjalučkom privatnom Univerzitetu “Apeiron” predaje predmete iz oblasti trgovine i marketinga. Prije nego što se zaposlio u ministarstvu, bio je menadžer tri benzinske pumpe u Laktašima i Trebinju. U političkim vodama, zapamćen je 2006. godine kada se, kao SDP-ov kadar, kandidovao za srpskog člana Predsjedništva BiH. Bio je direktor Jedinice za implementaciju projekta izgradnje državnog zatvora.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE