• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv Elezove grupe

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je podnijelo zahtjev za sprovođenje istrage protiv šestorice članova grupe Darka Eleza

 Istraga protiv Elezove grupe Izvor: MONDO

Istraga se vodi zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih djela.

Istražnom sudiji Specijalnog suda  je podnijet zahtjev za istragu protiv Eleza, Vladimira P, Vasa Lj, Aleksandra L, Branka Đ. I Slobodana P.

Oni su osumnjičeni za zločinačko udruživanje, šverc i prodaja droge, iznuda, pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, falsifikovanje isprave, nedozvoljeno držanje oružja, a Elez i zbog podstrijekavanja na ubistvo jedne osobe.

Elez je osumnjičen da je tokom 2009. godine u Beogradu i na teritoriji Bosne i Hercegovine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Vladimir P, Vaso Lj, Aleksandar L, Branko Đ. i Slobodan P. kao i više osoba za koje se postupak vodi pred organima BiH.

Grupa je osumnjičena da je u dužem vremenskom periodu imala za cilj vršenje teških krivičnih djela - šverc i prodaju droge, iznude...

"Delatnost te kriminalne grupe sastojala se u kupovini i nabavljanju droge, prevoženju do teritorije BiH, gde su prijem droge vršili po nalogu organizatora Eleza i drugi pripadnici grupe, a potom je droga putem mreže posrednika i preprodavaca plasirana i prodavana na teritoriji BiH", piše u saopštenju.

Elez je osumnjičen i da je planirao da nasiljem i zastrašivanjem prinudi osobu za koju je znao da ima novca grupi preda 600.000 evra, "pa su ostali članovi kriminalne grupe to i prihvatili i uz novčanu naknadu i pod njegovom kontrolom i nalozima preduzimali konkretne radnje u sprovođenju plana", piše u saopštenju.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenima odredi pritvor.

"Zbog činjenice da podaci u pretkrivičnom i istražnom postupku za krivična djela organizovanog kriminala predstavljaju službenu tajnu nismo u mogućnosti da saopštimo druge detalje i pojedinosti u pogledu načina, okolnosti i izvršenja samih krivičnih djela", preciziralo je Specijalno tužilaštvo.

U regionalnoj policijskoj akciji uhapšeno je 25 članova Elezove grupe u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U Srbiji je istovremeno uhapšeno osam članova međunarodne kriminalne grupe među kojima i vođa te grupe Darko Elez.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE