• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka premijera Unsko-sanskog kantona

Premijer Unsko-sanskog kantona Šemsudin Dedić podnio je ostavku na sjednici Kolegijuma SDA, saopšteno je iz ove stranke.

 Ostavka premijera Unsko-sanskog kantona Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da je Kolegijum SDA, razmatrajući političku situaciju u Unsko-sanskom kantonu, pozvao Dedića da podnese ostavku.

Predsjedništvu SDA predloženo je da svim predstavnicima SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Unsko-sanskog kantona koji su glasali suprotno stavovima stranke budu izrečene mjere odgovornosti.

Radna grupa za praćenje rada Kantonalnog odbora SDA i stanja u USK nastaviće pratiti i analizirati situaciju, te na narednoj sjednici Predsjedništvu SDA predložiti konkretne mjere za prevazilaženje postojećeg stanja u Unsko-sanskom kantonu.

Dedić je 24. avgusta ove godine donio Odluku o smjeni dva ministara iz svoje stranke protiv volje Kantonalnog odbora SDA

On je zbog napuštanja sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona u dva navrata pokrenuo i u skupštinsku proceduru uputio Odluku o smjeni ministara privrede Mehmeda Ćenanovića ministra privrede i ministra poljoprivrede Rasime Bobić. (Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE