• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pena: Nisu uhapšeni svi iz Elezove grupe

Direktor Policije RS Uroš Pena izjavio je Srni da ima još lica koja se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza, a nisu uhapšena.

 Pena: Nisu uhapšeni svi iz Elezove grupe Izvor: MONDO

"Nisam od onih koji proriče šta će biti, ali sam siguran da ima određenih lica koja su još vezana uz ovu kriminalnu grupu. Sada pravosuđu predstoji jedan veliki zadatak, u prvom redu zbog toga što će biti odvojena suđenja. Jednoj kriminalnoj grupi sudiće se u Srbiji, a drugoj u BiH. To zahtijeva mnogo bolju i još tješnju saradnju tužilaštava Srbije i BiH sa policijom RS", rekao je Pena.

Pena je rekao da u Srpskoj sada nema organizovanih kriminalnih grupa, ali da se uvijek formiraju nove, jer "izrastaju novi klinci" i da sigurno ima uvezanih lica koja će i dalje činiti kriminalnu strukturu, odnosno organizovanu grupu.

Navodeći primjer krađe vozila, Pena je rekao da je u prošloj godini ukradeno 313, što je zanemarljiv broj u odnosu na krađe u 2004. ili 2005. godini, kada je bilo više od 1.300 ukradenih vozila.

"Ako se tome doda da je otkriveno više od 50 odsto slučajeva, u toj oblasti više ne postoji organizovani kriminal", napomenuo je Pena.

On je podsjetio da je policija razbila kriminalne strukture, koje su trgovale drogom u Trebinju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Banjaluci i Doboju.

Suspendovan policajac Vladimir Taušan

Policajac Centra javne bezbijednosti Istočno Sarajevo Vladimir Taušan (32) suspendovan je u petak jer se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela kao pripadnik organizovane kriminalne grupe na čijem čelu je Darko Elez.

Iz CJB je saopšteno da postoji osnovana sumnja da je Taušan svojim ponašanjem počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti u Jedinici za podršku.

Elez i desetine članova njegove kriminalne grupe uhapšeni su 1. septembra u velikoj policijskoj akciji koja je sprovedena na teritoriji BiH i Srbije.

Po nalogu Tužilaštva BiH akciju je provela Jedinica za posebne istrage MUP-a RS u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i drugim policijskim agencijama u BiH.



Pritvor za Elezovu grupu

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor za 13 članova međunarodne kriminalne grupe uhapšenih u utorak, 1. septembra, na području BiH.

Pritvor je određen Bojanu Cvijanu, Davoru Mandiću, Muhamedu Ramiću, Marku Krajišniku, Admiru Hodžiću, Vladanu Parađini, Davoru Dabiću, Saši Vladičiću, Vladimiru Taušanu, Draganu Jevtoviću, Marku Božičkoviću, Ljubiši Laloviću i Blašku Furtuli.

Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal u vezi s neovlaštenom trgovinom opojnim drogama.

Oni su uhapšeni 1. septembra u okviru obimne akcije koju je po nalogu Tužilaštva BiH provela Jedinica za posebne istrage MUP-a RS u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i drugim policijskim agencijama u BiH.

Akcija je provedena u okviru zajedničke istrage koja je vođena zajedno sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije. U Srbiji je istovremeno uhapšeno osam članova međunarodne kriminalne grupe među kojima i vođa te grupe Darko Elez.

Ko je bio moguća meta Elezove grupe

Policija u Srbiji utvrđuje ko je sve bio moguća meta za likvidaciju na spisku pripadnika međunarodne kriminalne grupe koju je predvodio uhapšeni Darko Elez, rekao je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Komentarišući navode pojedinih medija da su članovi te grupe planirali ubistva političara po Srbiji, Veljović je rekao da su oni, prema dosadašnjim opretivnim saznanjima, pripremali likvidacije nekih osoba.

Beogradski "Blic" je, pozivajući se na policijske izvore, objavio da je hapšenjem članova klana kojim je rukovodio uhapšeni Elez spriječena likvidacija državnih funkcionera u Srbiji, ali nije poznato ko je bio meta.

Prema operativnim saznanjima, ubistva političara trebalo je da izvrše Elezovi ljudi, ali su naručioci vođe klana koji su u prijateljskim odnosima s grupom sa Pala, navodi list.

Izvor "Blica" iz vrha MUP-a Srbije navodi da je Elezova ekipa bila unajmljena da obavi taj posao.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE