• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija vraća helikoptere BiH

Srbija će BiH vratiti dva otuđena helikoptera koji će biti na raspolaganju Ministarstvu bezbjednosti BiH.

 Srbija vraća helikoptere BiH Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić obavijestio je zamjenika ministra bezbjednosti BiH Miju Krešića da je Vlada Srbije 9. jula donijela zaključak o potrebi vraćanja dva otuđena helikoptera BiH, čime su oni praktično stavljeni na raspolaganje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

U saopštenju se navodi da su sastanku Krešića i Dačića u Beogradu, tokom kojeg je bilo riječi o unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala prisustvovali zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Sead Lisak, te direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Tokom susreta je usvojen zaključak o potrebi ubrzanja pregovora za potpisivanje sporazuma o policijskoj saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, koji bi trebalo da bude potpisan do maja naredne godine, dodaje se u saopštenju.

Međusobna saradnja ocijenjena je veoma dobrom, što je pokazala i nedavna akcija hapšenja organizovane kriminalne grupe, tokom koje za šest mjeseci nije procurila ni jedna informacija.

Ova sveobuhvatana akcija je ujedno pokazala da međusobna koordinacija i izgradnja agencija u regionu nema alternativu, te da BiH nije sigurno utočište kriminalaca, ističu iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

S tim u vezi, usvojen je zaključak o potrebi potpisivanja sporazuma o graničnim prelazima i malograničnom prometu između dvije države, što će dalje jačati borbu protiv svih oblika prekograničnog kriminala, trgovine ljudima, narkoticima, pranja novca, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE