• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić i Đokić potpisali sporazum o saradnji partija

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić i lider SP-a Petar Đokić potpisali su Sporazum o strateškoj saradnji ove dvije partije.

 Dačić i Đokić potpisali sporazum o saradnji partija Izvor: MONDO

Oni su istakli da očekuju da će to značajno unaprijediti saradnju ove dvije partije i ostvarivanje strateških ciljeva, prije svega u Republici Srpskoj i BiH.

Dačić je podsjetio da ove dvije partije dijele slične političke principe, zalažu se za socijalnu pravdu, za sigurnost svakog građanina, za očuvanje principa ustavnosti i zakonitosti , političkog uređenja RS kao entiteta u okviru BiH, na osnovama Dejtonskog sporazuma.

"Takođe se zalažemo za dalju afirmaciju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i RS, što naravno podrazumeva jačanje naše ekonomske, kulturne, prosvetne i svake druge moguće saradnje", naglasio je Dačić.

On je dodao da se zalažu da i RS, kao entitet, i cijela BiH budu dio evropskih integracionih procesa, odnosno da proces vizne liberalizacije važi i za građane BiH, odnosno samim tim i za RS.

Lider SP Petar Đokić naglasio je da su ove dvije partije istinski i dugodišnji politički partneri i saradnici, a iznad svega prijatelji i podsjetio da je ta saradnja posebno bila važna u stvaranju RS i da je to najveći rezultat i tekovina SPS-a .

"Zato danas želimo zahvaliti na jednakoj odlučnosti koju SPS pokazuje u ovim novim okolnostima, jednako složenim, a samo karakterisitčnim po nekim drugim elementima, za podršku koju daje RS, ali i za podršku koju daje zaštiti Dejtosnkog mirovnog sporazuma, očuvanju stabilnosti unutar BiH, gdje je RS kao entitet dio BiH" , dodao je Đokić.

On je dodao da je ovo prilika da zajednički poruče da će raditi na jačanju stabilnosti unutar BiH, podršci razvoju BiH i RS.

Đokić je kao vidljivu manifestaciju naveo skoro otvaranje osnovne škole u Istčnom Sarajevu koju je izgradila Srbija, a što je započeto jošu u vrijeme vladavine Slobodana Miloševića 1997. godine, kada je SPS u Srbiji imao vlast. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE