• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slobodan Stanić pristupio SDS-u

Autori mondo.ba Autori Agencije

Bivši član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Slobodan Stanić pristupio je Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), potvrdio je danas lider SDS-a Mladen Bosić.

Bosić je izrazio zadovoljstvo što je Stanić pristupio SDS-u jer je, kaže, dok je bio ministar zdravstva RS pokazao da je moguće taj posao raditi u korist građana, a ne pojedinaca ili ličnih interesa.

Bosić kaže da je SNSD-ova vlast smijenila Stanića jer se protivio koruptivnom sklapanju ugovora u zdravstvu u RS. 

Predsjednik SDS-a izjavio je da opozicija trenutno ima 39 potpisa poslanika na osnovu kojih će tražiti sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran slučaj "Snimak".

"U tih 39 potpisa, nisu tri potpisa koja pripadaju SDS-u, ali su ih odnijeli ljudi koji su napustili Klub SDS", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Banjaluci i izrazio očekivanje da će u narednom periodu imati i više od 42 potpisa s ciljem formiranja nove vlasti u Srpskoj.

On tvrdi da je sasvim izvjesno da iza Vlade Srpske ne postoji skupštinska većina, navodeći da opozicija razgovara sa svima koji su nezadovoljni situacijom u Srpskoj.

Bosić je naveo da lider SNSD-a Milorad Dodik i visoki funkcioneri ove stranke "bez argumenata optužuju predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da rade protiv interesa Republike Srpske, posebno kada je riječ o mehanizmu koordinacije".

"Savjet ministara BiH pokušava da formira tijelo u kojem treba i Republika Srpska dati predstavnika kako bi otkočili proces dogovora o mehanizmu koordinacije. Naš stav je identičan kakav je bio i prije, iz Srpske smo imali identičan stav", rekao je Bosić.

On tvrdi da ne postoji nikakav novi prijedlog mehanizma koordinacije od onog koji je predložen prije dvije godine u Briselu.

Bosić navodi da nije istina da predstavnici Srpske na nivou BiH urušavaju finansijski sistem u Republici Srpskoj. On je dodao da SDS nikada neće pristati na nova zaduženja ukoliko nisu namijenjena za povećanje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Slobodan Stanić je na zajedničkoj pres-konferenciji naveo da je SDS najača demokratska stranka u RS, te najača snaga koja može kanalisati nezadovoljstvo građana za koje bi bilo dobro da se završi na pozitivan način, te da se izvrše reforme u svim oblastima da ne bi nezadovoljstvo građana eskaliralo.

Kazao je i da SDS ima dosta jak tim za zdravstvo te da će se truditi da pokaže da se posao može raditi na dobar način.

"Pokušali su mi prekriti oči i zatvoriti usta", rekao je Stanić osvrćući se na svoj raniji rad kao ministra zdravstva u Vladi RS.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Je l da doktor Stanic mijenja dres s dmktorom Stevandicem

MONDO REPORTAŽE