• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SBiH puca po šavovima

Član predsjeništva Stranke za BiH Adnan Lipovača vratiće partijsku knjižicu u novom "talasu" osipanja članstva ove stranke

 SBiH puca po šavovima Izvor: MONDO

U nastavku raspadanja Stranke za BiH ove sedmice najavljeno je da će stranku napustiti i član njenog predsjedništva Adnan Lipovača, stranački odbornici iz Bihaća i poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Jasna Šarić.

"Zbog pogrešne politike koju vodi Stranka za BiH odlučili smo da pređemo u nezavisne kandidate. Svakog dana gubimo sve više članova", izjavio je Lipovača za "Dnevni avaz".

On je istakao da će tražiti da iz centrale stranke budu isključeni ljudi koji ruše njen koncept, a kako su već unaprijed sigurni da se to neće dogoditi, najavljuju definitivno napuštanje stranke.

"Procedure imenovanja već odavno ne idu kroz kadrovsku politiku stranke, već kroz politiku samovolje, dogovaranja u kafanama i raznim drugim mjestima. Građani Bihaća ogorčeni su politikom koju Stranka za BiH vodi na kantonalnom nivou", pojasnio je Lipovača.

Glavni razlog osipanja kadrova iz ove stranke on vidi u samovolji pojedinaca koji koriste stranku za ostvarivanje ličnih interesa.

Ranije su Stranku za BiH napustili federalni poslanici Munib Jusufović, Aida Ćikić, Alija Kutrović i Marko Vešović, te kadrovi iz Travnika, Novog Sarajeva i Gradačca, kao i kompletno rukovodstvo stranke u regiji Semberije, Posavine i Majevice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE