• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNP: Šta je sa potpisima za referendum?

Predsjednik Pokreta "Izbor je naš" traži od Parlamenta RS da odgovori šta se dešava sa 50 hiljada potpisa za izdvajanje RS iz BiH

 SNP: Šta je sa potpisima za referendum? Izvor: MONDO

Predstavnici SNP "Izbor je naš" obratitiće se kabinetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS) da bi saznali šta se desilo sa ranije podnesenim zahtjevima ove nevladine organizacije o raspisivanju referenduma za izdvajanje RS iz BiH i o proglašenju nezavisnosti ovog entiteta.

Predsjednik SNP "Izbor je naš" Dane Čanković podsjetio je da je za ovu inicijativu prikupljeno više od 50 000 potpisa građana RS.

"Ukoliko ne bude nikakvog odgovora, SNP će obnoviti ove zahtjeve prema Narodnoj skupštini RS sa još većim brojem potpisa građana RS i pozvati građane, koji su potpisom podržali ovu incijativu, da javno demonstriraju svoju želju izlaskom na ulice ili na neki drugi način", istakao je Čanković na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Čanković smatra da je "BiH tamnica naroda, jer ne može da udovolji interesima sva tri konstitutivna naroda" i da "zato ne treba gubiti vrijeme, već treba da podržimo državotvorne narode u njihovom pravu na samoopredeljenje".

On je najavio da će SNP 10. septembra na Trgu Krajine u Banjaluci sa početkom u 12.00 časova izvesti performans pod nazivom "Bušenje NATO-a".

Čanković je pozvao građane Banjaluke da dođu na ovaj skup i daju svoj potpis za raspisivanje referenduma o ulasku u NATO savez.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE