• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doživotna robija za Mladićeve saradnike?

Bivši oficiri Ljubiša Beara, Vujadin Popović i drugi saradnici Ratka Mladića mogli bi da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora

 Doživotna robija za Mladićeve saradnike? Izvor: MONDO

Tužilac Haškog tribunala Piter Mekloski zatražio je danas da se sedmorici bivših oficira policije i Vojske Republike Srpske (RS) izreknu kazne doživotnog zatvora zbog njihove uloge u genocidu nad srebreničkim muslimanima u ljeto 1995. godine - javlja dopisnik Srne.

Proces je trajao više od tri godine, a njime su obuhvaćeni nekadašnji bliski saradnici Ratka Mladića, kao što je Ljubiša Beara, koji je bio šef bezbjednosti u Glavnom štabu VRS. Beara je, kako ističe optužba, imao ključnu ulogu u organizaciji ubistva hiljada muslimana iz srebreničke enklave.

Za genocid u Srebrenici, osim Beare, optuženi su Vujadin Popović, Drago Nikolić, Ljubomir Borovčanin i Vinko Pandurević, a za zločine protiv čovječnosti Radivoj Miletić i Milan Gvero.

Tužioci su u završnoj riječi tvrdili da su dokazali krivicu svih optuženih, navodeći da je do sada identifikovano oko 6 000 žrtava genocida u Srebrenici i da je većina tijela pronađena u masovnim grobnicama u okolini Zvornika.

Tužilac je naglasio da kazne ne zaslužuju samo počinioci, već i oficiri VRS koji ništa nisu učinili da zločini budu spriječeni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE