• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žalba na presudu Momiru Saviću

Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na prvostepenu presudu Suda BiH kojom je Momir Savić osuđen na 18 godina zatvora zbog zločina.

 Žalba na presudu Momiru Saviću Izvor: MONDO

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je razlog za ulaganje žalbe nezadovoljstvo tužioca visinom krivično-pravne sankcije izrečene u obom predmetu.

U žalbi se navodi da je Sud BiH potpuno i pravilno utvrdio činjenično stanje, te pravilno primijenio odredbe krivičnog postupka i zakona, pri čemu nije pravilno odmjerio kaznu, s obzirom na okolnosti koje utiču da kazna bude veća ili manja.

Tužilaštvo BiH smatra da je kazna od 18 godina zatvora previše niska u odnosu na ozbiljnost krivičnih djela za koja je Savić proglašen krivim, navodi se u saopštenju.

Sud BiH je 3. jula Savića osudio na 18 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti na području Višegrada i Rudog 1992. godine.

U izreci presude navodi se da je Savić kao pripadnik neutvrđene paravojne formacije u vrijeme djelovanja užičkog korpusa bivše JNA, a zatim kao komandir 3. čete Višegradske brigade Vojske Republike Srpske od aprila do septembra 1992. vršio progon, ubistva, zatvaranje, silovanja i druga nečovječna djela usmjerena protiv bošnjačkog civilnog stanovništva na području opština Višegrad i Rudo.

Optuženom se u izrečenu kaznu uračunava i vrijeme koje je proveo u pritvoru po rješenju Suda BiH, počev od 14. decembra 2007. do 17. decembra 2008. godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE