• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić prvi prihvatio Vučićev poziv

Autor Agencije

Poziv srpskog premijera Aleksandra Vučića da svi članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju za sada je prihvatio jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

  On je za beogradske "Večernje novosti" rekao da je Vučić pozivom članovima predsjedništva BiH da posjete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

"U duhu jačanja dobrosusjedskih odnosa, očekujem da će što prije doći do posjete i susreta. Svi političari u BiH, zajedno sa državnicima Srbije moraju zajedno raditi na pomirenju i smirivanju situacije", rekao je Ivanić.

Aleksandar Vučić uputio je u utorak zvaničan poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posjetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsjedništva BiH naveo da ih poziva "polazeći od uvjerenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rješavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusjedstva, a na dobrobit građana dvije zemlje".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Vas je ne ooguce pomiriti a narod bi se vec nekako pomirio

MONDO REPORTAŽE