• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Traljava istraga napada na Vučića u Srebrenici"

Autor Agencije

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nezadovoljan je istragom napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula jer "sve ide presporo".

Mektić nije zadovoljan ni raspravom koja je o Informaciji o bezbjednosnom aspektu komemoracije vođena na sjednici Savjeta ministara BiH.

Ministar je nakon sjednice novinarima rekao da mu sve izgleda kao priča "tresla se gora, rodio se miš".

"Dogodilo se to što se doodilo, dobro se završilo. Ništa posebno, ne vjerujem da će u nekom smislu značiti bilo kakvu prekretnicu", izneo je Mektić svoj utisak sa sjednice BiH vlade.

Istakao je da Savjet ministara nije zatražio bilo čiju odgovornost, te da se na sednici više spekulisalo o tome da je za dešavanja u Srebrenici kriv Organizacioni odbor komemoracije koji nema ništa sa bezbjednošću tog skupa.

"Doneseni su neki zaključci kao što je: 'treba izmijeniti zakone, poboljšati koordinaciju', ali to je za mene demagogija", izričit je Mektić.

Nada se, kazao je, da će parlament BiH biti ozbiljnije mjesto gdje će se bolje raspravljati o ovom pitanju i tu očekuje konkretnije zaključke, kao i da će biti postavljeno pitanje nečije odgovornosti.

"Tražio sam da bude pokrenuta odgovornost policijskih agencija koje su trebalo da obezbijede skup, ali pokušalo se sve svaliti na Organizacioni odbor ", naveo je ministar koji smatra da se taj odbor bavio puno složenijim pitanja, a da je za bezbjednost samog događaja u Potočarima bio zadužen Pododbor za bezbjednost.

Upitan o podatku da je pod sumnjom za napad na premijera Vučića 20 osoba, Mektić kaže da te podatke može dati samo Tužilaštvo BiH.

"Nisam ovlašćen da dajem podatke iz istrage. Međutim, sve ide presporo, to je moja konstatacija", zaključio je Mektić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE