• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DNS i dalje protiv poskupljenja struje"

Autor SRNA

Šef Poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović rekla je da je DNS i dalje protiv poskupljenja električne energije i privatizacije "Elelektroprivrede" i ostalih društvenih bogatstava Republike Srpske

Tokom rasprave u parlamentu Srpske o izvještaju o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2014. godinu, Stevanovićeva je navela da će član Komisije za energetiku Republike Srpske LJubo Glamočić, koji je član DNS-a, snositi stranačku sankciju zbog toga što je ranije u Komisiji glasao za povećanje cijene električne energije u Republici Srpskoj.

Šef Poslaničkog kluba SNSD-a Radovan Višković apelovao je da se poslanici iz redova vlasti i opozicije u replikama pridržavaju tačaka dnevnog reda da bi rad ove sjednice bio priveden kraju i da ne bi trajao u nedogled.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović smatra da se Regulatorna komisija za energetiku ponaša kao "država u državi", zbog čega bi trebalo razbiti monopol u elektroenergetskom sektoru Republike Srpske.

"Nema razloga za poskupljenje struje u Srpskoj, već se taj problem može riješiti racionalizacijim radnih mjesta u elektroenergetskom sektoru Srpske", kaže Krsmanović.

On je upitao ko je izdao dozvole za izgradnji malih hidrocentrala od kojih lokalne zajednice nemaju nikakve koristi.

Replicirajući Krsmanoviću, poslanik SNSD-a Dragoljub Davidović rekao je da je jedan od bivših ministara energetike iz redova SDS-a u jednom danu izdao 100 dozvola za izgradnju malih hidrocentrala od kojih se jedna odnosi na rijeku Ugar u opštini Kneževo.

Poslanik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo upitao je nadležne iz Regulatorne komisije da li će doći do poskupljenja električne energije u Srpskoj.

Poslanik SNSD-a Jasna Lukić rekla je da je, zahvaljujući lokalnoj vlasti u Doboju, u tom gradu došlo do povećanja cijena komunalnih usluga, dok je Šukalo u replici naveo da je isti slučaj zabilježen i u gradu Banjaluka.

Glamočić: Nema zahtjeva o poskupljenju struje

Član Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Ljubo Glamočić izjavio je da trenutno Komisiji nije podnesen zahtjev ni od jednog zavisnog preduzeća iz sistema "Elektroprivrede Republike Srpske" o bilo kakvom novom poskupljenju električne energije.

"Kakva će biti dalja aktivnost, bilo bi teško u ovom trenutku da odgovorim i da prejudiciram bilo šta o tome", istakao je Glamočić u završnoj riječi tokom rasprave u Narodnoj skupštini Srpske o izvještaju o radu Regulatorne komisije za energetiku za 2014. godinu.

On je naveo da je završena procedura i da je izdato konačno rješenje Komisije za solarnu elektranu "DŽungla" u Doboju.

Glamočić je rekao da za solarnu elektranu "Elektro-Doboj" u Tesliću nije došlo do realizacije konačnog rješenja o preliminarnom pravu zbog neispunjavanja uslova i neusaglašenosti zahtjeva sa važećom regulativom koju je donijela Regulatorna komisija.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Srpske za 2014. godinu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE