• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja zbog poreske utaje i prostitucije VIDEO

Autori mondo.ba Autori SRNA

Agencija za istrage i zaštitu BiH rano jutros na području Sarajeva započela je akcije kodnih naziva "Koral" i "Tango", u toku kojih je uhapšeno 16 osumnjičenih za organizovani kriminal, poresku utaju i navođenje na prostituciju.

U okviru akcije "Koral" uhapšeno 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje bezbjednosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i organizovanje otpora.

Uhapšeni su A.Č, A.H, M.P, V.A, J.K, S.B, J.Š, E.S, D.I, A.S. i H.M. Pozivajući se na izvore bliske istrazi, federalni mediji navode da je među uhapšenim prvoosumnjičeni Alen Čengić, bivši vlasnik hotela "Holidej risort" i vlasnik restorana "Park prinčeva".

Hapšenje u Sarajevu
Izvor: YouTube

 Portparol Sipe Kristina Jozić rekla je na konferenciji za novinare da su uhapšeni osumnjičeni da su od jula 2014. do jula 2015. godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, a posredstvom pravnog subjekta `Holidej risort`, upravljala i raspolagala većim dijelom imovine ovog hotela tako što su organizovali poslovanje hotela, vršila kontrolu prihoda i rashoda, te na druge načine vršila kontrolu nad njegovim radom".

Ona je dodala da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, koristeći razne vidove ucjena, prijetnji, zastrašivanja i fizičkih napada i maltretiranja usmjerenih prema ličnoj i imovinskoj bezbjednosti privremenog stečajnog upravnika i zaposlenih u hotelu "Holidej" izazivala strah i nepovjerenje prema policijskim i pravosudnim strukturama u BiH.

"Osumnjičene osobe u ovom predmetu koristile su usluge njima odanih lica kao što su IT stručnjaci koji su im protivzakonito instalisali određene softverske programe i aplikacije posredstvom kojih su prikrivali stvarne prihode i na taj način izbjegavali plaćanje poreskih obaveza u iznosu većem od više stotina hiljada KM", pojasnila je Jozićeva.

Pretreseni su objekti na 10 lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Paralelno sa ovom akcijom, jutros je provedena i akcija "Tango" u kojoj je uhapšeno pet oosba zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na prostituciju.

Uhapšeni su lišeni S.D, K.E, A.K, E.LJ. i S.Z.

"Ova lica osumnjičena su da su učestvovala u organizovanju pružanja seksualnih usluga tako što su posredovali u dogovaranju u pružanju seksualnih usluga. Oni su odvozili djevojke na dogovorene lokacije i dolazili po njih nakon pružanja tih usluga, a naplaćivali su 25 odsto ukupne zarade za konkretnu uslugu", rekla je Jozićeva.

Ona je napomenula da su prilikom rada na predmetu "Koral" pripadnici Sipe usko sarađivali sa Poreskom upravom Federacije BiH.

Uhapšeni će biti privedeni u prostorije Sipe gdje će nad njima biti provedena kriminalistička obrada, a nakon toga predati kantonalnom Tužilaštvu na dalje postupanje.

"Ove aktivnosti realizuju se po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultat su višemjesečnih istraga koje su proveli istražioci Sipe pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva", napomenula je ona.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE