• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović predložio saradnju

Autor SRNA

Ministar trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović predložio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH i Vlada Srpske sarađuju.

On smatra da će posebna sjednica Narodne skupštine Srpske napraviti dodatne podjele između vlasti u Srpskoj i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

Šarović kaže da nije tačna tvrdnja da u Savjetu Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj polovidbi nema dovoljno entitetske i nacionalne zastupljenosti, te da ima taman onoliko Srba koliko ima Hrvata i Bošnjaka.

"Problem je što od dva predstavnika iz Republike Srpske, Vlada želi da oba budu predloženi iz one grupacije koja odgovara Vladi Srpske. Vlada ima pravo na jednog predstavnika, a drugog smo odabrali mi iz Saveza za promjene", rekao je Šarović obraćajući se poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naveo da na posebnu sjednicu o ustavnom položaju Srpske i zaštiti njenih interesa na nivou zajedničkih institucija BiH nije došao da se pravda, te da na bilo koji način nije dužan da odgovara Vladi Srpske, ali da je došao zbog poslanika.

"Kada je riječ o podjeli sredstava tekuće rezerve, jesmo i podijelićemo još sredstava, ali onako kako mi mislimo da treba. Niko nas iz Savjeta ministara nije pitao kako se dijeli rezerva Vlade Srpske. Nastojaćemo da obezbijedimo sredstva u paritetu kako to predstavnicima srpskog naroda pripada", rekao je Šarović.

On je naveo da je "državni" odbor za investicije dio agende za povezivanje zemalja zapadnog Balkana usvojen 28. avgusta 2014. godine na samitu u Berlinu, gdje je bio predstavnik iz BiH, odnosno Republike Srpske.

"Taj isti predstavnik je 23. oktobra bio u Beogradu gdje su se predstavnici zemalja zapadnog Balkana dogovorili da će svako u svojoj zemlji formirati odbor za investicije. Nije tačno da u odboru nema odgovarajuće zastupljenosti. Od 10 članova, četiri su iz Republike Srpske. Jeste samo jedan iz Vlade Srpske, ali je samo jedan i iz Vlade FBiH", rekao je Šarović.

Kada je riječ o zakonu o gasu, Šarović je naveo da ministartvo na čijem je čelu nije nikad predložilo zakon o gasu BiH, niti je u proceduru pustilo bilo kakvu politiku u oblasti energetike BiH, ali da je načelna energetska politika usvojena 2008. godine.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hvala Bogu da ima neko pametan i od ovih politicara

MONDO REPORTAŽE