• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbjeglice pokušale preko BiH da uđu u Hrvatsku!

Autori mondo.rs Autori Agencije

Desetak izbjeglica pokušalo je u nedjelju da uđe u Hrvatsku kod Ličkog Petrovog Sela iz Bihaća u BiH, ali ih je u tome spriječila hrvatska granična policija, javila je jutros Hrvatska televizija.



Riječ je o Kurdima koji su stigli sa sirijsko-turske granice i na putu su bili 20-tak dana. Prema nezvaničnim informacijama, oni su proveli noć u policiji i danas će biti vraćeni u Sarajevo.

U Hrvatsku je tokom nedjelje iz Srbije stiglo više od 7.200 izbjeglica i migranata s Bliskog istoka, čime je broj onih koji su prošli kroz tu zemlju od sredine septembra premašio 300.000, pokazuju posljednji podaci hrvatskog MUP.

Izbjeglice koje iz Srbije, preko područja Bapske, dolaze u Hrvatsku prevoze se u prihvatni kamp u Opatovcu na istoku zemlje, odakle se poslije registracije i pružanja prve pomoći prevoze vozom i autobusom do slovenačke granice i dalje prema Austriji.

Za prihvat izbjeglica spreman je zimski prihvatni centar u Slavonskom Brodu u koji bi od utorka izbjeglice trebalo da stižu hrvatskim vozom iz Šida.

Uređeni kamp može da primi oko 5.000 ljudi. Za nekoliko dana očekuje se gašenje privremenog kampa u Opatovcu.


Granična policija BiH vrši provjere o prvim izbjeglicama

Granična policija BiH vrši određene provjere u vezi sa Kurdima otkrivenim u Hrvatskoj i očekuje zvanične informacije od MUP-a Hrvatske o ovom slučaju i readmisiji osoba u BiH.

"Ono što možemo reći u ovom trenutku jeste da su na području Hrvatske otkrivena četiri državljanina Turske za koje se pretpostavlja da su Kurdi, te da nad njima obradu vrše pripadnici MUP-a Hrvatske", navodi se u sapštenju Granične policije BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE