• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik tužio sam sebe!

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je kao privatno lice, odnosno građanin Republike Srpske, nadležnom tužilaštvu podnio prijavu protiv sebe kao predsjednika Republike na osnovu iznesenih javnih optužbi za navodni kriminal.

Dodik je rekao da je od onih koji su ga optuživali očekivao da podnesu prijavu, ali, pošto se to nije desilo, odlučio je da to uradi lično.

On je naglasio da je to uradio s namjerom da se konačno prestane sa harangom i izmišljanjem afera i da se optužbe prenesu u nadležne institucije.

"U namjeri da ojačam snagu institucija i da optužbe za eventualne zloupotrebe u pogledu zakona lociram tamo gdje im je mjesto - u tužilaštvima i nadležnim institucijama, odlučio sam se na ovakav korak", istakao je Dodik.

On je rekao da očekuje brz rad institucija i dodao da je za svjedoke u prijavi naveo Dragana Čavića, Mladena Bosića, Branislava Borenovića, Vukotu Govedaricu i druge.

Dodik je ocijenio da su svakodnevni personalni napadi dio ranijeg plana, odnosno pokušaja razbijanja koalicije, ali sada preko njenih članica.

Govoreći o formiranju fonda za investicije na nivou BiH iz sredstava Centralne banke, Dodik je naglasio da će Republika Srpska svim institucionalnim i zakonskim sredstvima da se bori protiv toga.

Dodik je rekao da Centralna banka nije ta koja može formirati fond, niti je Savjet ministara BiH vlada i ne može donositi izvršne odluke.

On je naveo da se ponovo počelo sa promocijom Savjeta ministara kao vlade, ali i, što su i ranija iskustva, derogacijom Ustava i podrškom stranaca.

Dodik je naglasio da je pitanje formiranja fonda jedno od onih koja se stalno nameću i prolaze sa stanovišta ignorisanja institucionalne i političke potrebe za institucionalnom i političkom stabilnosti Republike Srpske.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa koalicionim partnerima - predsjednicima DNS-a Markom Pavićem i SP-a Petrom Đokićem u Banjaluci, Dodik je rekao da koalicija SNSD, DNS i SP želi da doprinesu stabilizaciji političkih prilika, te da Vladi Srpske sugerišu da jednom sedmično poziva na zajednički sastanak članove Savjeta ministara iz Srpske da bi zajedno radili i koordinisali.

On je naglasio da slična praksa postoji u zapadnim zemljama, članicama EU koje imaju službenike u Briselu, te da je BiH još fleksibilnija državna zajednica u kojoj postoji potreba za koordinacijom.

Dodik je ocijenio da je situacija u Republici Srpskoj, sa stanovišta institucionalnog kapaciteta, stabilna i da koalicija nema otvorenih problema koji bi mogli da ugroze jedinstvo vršenja vlasti u institucijama sistema.

Komentarišući mogućnost spajanja opštih i lokalnih izbora 2018. godine, Dodik je rekao da to pitanje nije novo, te da nije problem nijedno rješenje - bilo da se spoje ili ne.

"Kada nas pozovu imaćemo jasan stav, spremni smo za sve varijante. Mi smo oni koji mogu da budu dio odluke, ali o tome ne odlučujemo definitivno", zaključio je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS=SRB

Kralj :D "Sada cekamo rasplet"... sa "Opozicione" televizije (BN).

ok

O Dodiku će istorija suditi za nekih 50 godina a ne ostrašćena opozicija. Živi bili pa vidjeli kad se otkrije mnogo štošta ko je s kim šurovao protiv Srba i RS a ko su im bili unutrašnji pomagači, kakvi sve planovi su kovani i sl. Po meni to je jedna od rijetkih pozitivnih političkih ličnosti srpske političke scene od 1991. na ovamo zato svaku od projektovanih afera što stvarnih što fiktivnih pakuju samo na račun Dodika jer kontaju kad njega sklone nema više brane za bilo koji projekat počev od NATO pa nadalje. Pa da je supermen ne bi to sve stigao. Ostali pijunčići naše političke scene su kao srednjevjekovni feudalci rascjepkani, povodljivi i korumpirani a za fotelju će izdati i najboljeg stranačkog druga a kamoli ne narod i Republiku

Rvi

@ok U svakom slučaju si u pravu,Republici Srpskoj je neophodan takav političar kao Dodik. Opozicija ovako prljavom igrom bi nas prodali za pare, a kakav je Dodik političar vidi se odnos sa Putinom i Rusijom, a ljudi nisu svjesni koliko to znači za srbe i RS,da sa njima dobar odnos znači očuvanje i jačanje Republike Srpske.

MONDO REPORTAŽE