• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH i Francuska zajedno protiv terorizma"

Autor SRNA

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor za međunarodnu saradnju MUP-a Francuske Emil Perez razgovarali u Parizu o terorističkom napadu u ovom gradu i mjerama koje treba preduzeti

  Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izrazio je spremnost policijskih agencija u BiH za nastavak saradnje sa bezbjednosnim strukturama Francuske i za zajednički pristup otklanjanju svih bezbjednosnih prijetnji, posebno kada je riječ o terorizmu i organizovanom kriminalu.

Iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopšteno je da su Mektić i direktor za međunarodnu saradnju MUP-a Francuske Emil Perez danas razgovarali u Parizu o terorističkom napadu u ovom gradu i mjerama koje se preduzimaju da bi bili otkriveni počinioci ovog gnusnog čina.

Dogovoreno je provođenje niza zajedničkih projekata u oblasti deradikalizacije, navodi se u saopštenju.

Mektić i Perez razgovarali su i o unapređenju saradnje dva ministarstva i policijskih agencija u borbi protiv nelegalne trgovine oružjem i trgovine ljudima.

Konstatovano je da su u ovim oblastima zajednički timovi iz policijskih agencija i tužilaštva dvije zemlje posljednjih godina ostvarili izvrsnu saradnju i sproveli nekoliko veoma uspješnih operativnih akcija koje su i u međunarodnim bezbjednosnim krugovima ocijenjene kao primjer dobre i uspješne saradnje.

Dogovoreno je da će i ubuduće biti korišten ovaj model na otkrivanju i razbijanju organizovanih kriminalnih grupa, ističe se u saopštenju.

Imajući u vidu da je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev danas bio uključen u praćenje akcije hapšenja osumnjičenih za teroristički napad u Sen Deniju, dogovoreno je da sastanak dva ministra bude održan do kraja godine u Sarajevu.

Mektić je u pratnji ambasadora BiH u Parizu Ivana Orlića posjetio klub Bataklan u kojem je počinjen stravični teroristički napad, te na Trgu Republike položio cvijeće za žrtve ovog napada.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE