• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mektić će morati da argumentuje svoje tvrdnje"

Autor SRNA

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da će ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić morati da argumentuje svoje tvrdnje da "ima povjerenje u Tužilaštvo BiH".

Reagujući na Mektićevu izjavu da ne može komentarisati da li postoji istraga vezana za predsjednika Republike Srpske, te da ima povjerenja u Tužilaštvo BiH, Majkićeva je rekla da su do sada stavovi svih iz Republike Srpske bili drugačiji.

"Znamo sada da postoje predstavnici Republike Srpske koji vjeruju pravosuđu BiH. Do sada je bio jasan stav Republike Srpske i zbog tog stava je i donesena odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, odnosno povjerenju u rad ovih institucija", istakla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, jasno je da opozicija na pravosuđe BiH gleda drugačije nego većina građana Republike Srpske, čime se u stvari ukazuje na ono što se može dogoditi.

"Treba samo slušati izjave Dragana Mektića i na osnovu toga tačno vidjeti šta se uskoro sprema ili šta će se dešavati", navela je Majkićeva.

Majkićeva je dodala da je Mektić "pravi pokazatelj dešavanja u pravosuđu BiH".

"NJegove stvarne namjere su da dođe do vlasti na način da sruši postojeću vlast, odnosno posebno predsjednika Republike Srpske iza koga stoji najveća snaga. Kod građana Srpske nema dileme o tome kakve su njegove namjere", poručila je Majkićeva.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da ne može komentarisati da li postoji istraga vezana za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da to treba pitati Tužilaštvo BiH.

"To je u nadležnosti Tužilaštva BiH, koje donosi naredbu za sprovođenje istrage i istu sprovodi", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu. On kaže da ima povjerenje u Tužilaštvo BiH i institucije i da "ne treba dizati toliku histeriju, paniku i paranoju, jer su se i do sad provodile određene istrage".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE