• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Radojičić kandidat za gradonačelnika?

Autor mondo.ba

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke biće Igor Radojičić, a njegovo ime moglo bi biti i zvanično objavljeno već u subotu, kada će u Banjaluci biti održana gradska konferencija kojoj će prisustvovati i lider stranke Milorad Dodik.

Unutar ove stranke, ali i koalicije SNSD-DNS-SP još traju razgovori o kandidatima za sve opštine i gradove u RS, a nastoji se postići saglasnost da vladajući blok u svim lokalnim zajednicama ima zajedničke kandidate. Međutim, dogovor je još daleko. Kada je u pitanju Radojičićeva kandidatura, za nju postoji velika podrška, kako unutar SNSD-a, tako i cijele koalicije, saznaje Press.

"Dosadašnja praksa SNSD-a je bila da do posljednjeg trenutka čeka s objavom svojih kandidata. Dio stranke smatra da to treba uraditi i ovaj put i sačekati da prvo opozicione stranke saopšte svoje kandidate. Međutim, dobar dio se zalaže da se ranije izađe sa Radojičićevom kandidaturom, a neki smatraju da bi to trebalo saopštiti već 12. marta, u subotu, kada će u Banskom dvoru u Banjaluci biti održana Gradska konferencija SNSD-a Banjaluka. Banjaluku će svi “napadati”, a razmišljanje opozicije je da im je jedino to ostalo da naprave veliku štetu SNSD-u", kazao je za Press izvor iz vrha ove stranke.

Iako se u posljednje vrijeme spekulisalo da bi kandidaturu za Banjaluku mogao obnoviti i bivši gradonačelnik Dragoljub Davidović, sagovornik Press-a objašnjava da to trenutno nije opcija, ni za njega niti za stranku.

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić  je potvrdio da su u toku razgovori u stranci, ali i među članicama vladajuće koalicije o nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

"Moj lični stav je da ne treba još dugo čekati s objavljivanjem imena kandidata za Banjaluku", istakao je Vasić.

Za razliku od opozicionog Saveza za promjene koji bi za desetak dana trebalo da objavi dogovor kako su stranke podijelile lokalne zajednice, u bloku SNSD-DNS-SP još nisu ni blizu dogovora.

"Stranačka rukovodstva su najavila da bi mogli izaći sa zajedničkim kandidatima, međutim, od te inicijative nije se dalje otišlo. Dogovor o kandidatima sigurno neće biti postignut do kraja ovog mjeseca. Još dug put je pred nama", kazao je za Press dobro upućen izvor.

Potpredsjednik Socijalističke partije Živko Marjanac takođe je potvrdio da stranački razgovori još ne ulaze u završnicu, ali da postoji okviran dogovor da njegova stranka dobije osam-devet opština.

Petrović: Tek će se čuti

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović je podsjetio da odranije postoji načelna opredijeljenost da SNSD, DNS i SP imaju zajedničke kandidate u svim opštinama i gradovima Srpske.

"Obavili smo preliminarne razgovore i dogovore, a detaljna raspodjela će tek uslijediti. Kao što se može vidjeti, imaćemo zajedničkog kandidata za Bijeljinu, a o ostalim mjestima ćemo odlučivati kako to situacija bude nalagala",  dodao je Petrović.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

20 stranaka a 2 kandidata pa to su onda dvije stranke a ne 20. Bitno je da imamo 20 predsjednika stranaka i da svi sto kazu "prde" u jednu

Dragan

@Gz Igor Radojičić je sigurno pravo rješenje.Njega će podržati birači i pozicije i opozicije.

MONDO REPORTAŽE