• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS: Čubrilović je naš kandidat za Banjaluku

Autor mondo.ba

Demokratski narodni savez će, najvjerovatnije 11. aprila, koalicionim partnerima iz SNSD-a i SP-a predložiti svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, a to će biti aktuelni predsjednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović, saznaje Press RS

U Gradskom odboru DNS-a u Banjaluci uvjereni su da je Čubrilović najbolji kandidat za tu poziciju, pa će u to pokušati da uvjere i partnerske stranke iz vladajućeg bloka. Ovo je za Press RS potvrdio i potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a u Banjaluci i aktuelni predsjednik gradske skupštine, Budimir Balaban, koji je ocijenio da je po njegovom ličnom mišljenju Čubrilović najbolji kandidat za gradonačelnika najvećeg grada Srpske i uvjeren je da bi on mogao pobijediti bilo kog protivničkog kandidata!

“DNS nije sa koalicionim partnerima, ali ni unutar naše stranke, precizirao kandidate za gradonačelnike i načelnike opština u RS. Okvirni dogovor bio je da to bude definisano do kraja ovog mjeseca, ali mislim da ćemo oko 5. aprila imati načelan dogovor. GO DNS-a u Banjaluci će 11. aprila održati sjednicu kada ćemo i definitivno usaglasiti i javno objaviti ko je naš kandidat za Banjaluku, a s kojim ćemo prvo izaći pred SNSD i SP. Naš najjači kandidat za Banjaluku je Nedeljko Čubrilović i mislim da bi on bio najbolji izbor za cijelu koaliciju”, kazao je Balaban.

On je naglasio i da će DNS pokušati da uvjeri koalicione partnere da zajednički podrže Čubrilovićevu kandidaturu, ali je naglasio i da “DNS nema nikakvih problema” da podrži i kandidate drugih stranaka, pa čak i nestranačku ličnost.

“Mi u tom pogledu nismo isključivi, ali smatram da je Čubrilović najbolji izbor. Vodio je odbor DNS-a u Banjaluci i u vrlo nepovoljnim uslovima, ima dugo i bogato iskustvo u politici, ali i privredi”, dodao je Balaban.

On je zaključio i da je najbolje da koalicija ima zajedničke kandidate u svim gradovima i opštinama u RS, ali da ostaje da se dogovore u kojoj lokalnoj zajednici bi čiji kandidat bio najbolji izbor.

SNSD: Stvar spekulacija

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović tvrdi da će zajednički kandidati koalicije biti dogovoreni narednih dana, te da je sve prije nego što se to desi stvar spekulacija. On je kazao i da “ne može reći da nije čuo za informacije” o mogućem DNS-ovom prijedlogu da za gradonačelnika Banjaluke kandiduje Čubrilovića, ali da još ništa nije zvanično predloženo.

“Od rukovodstva DNS-a ili predsjednika njihovog banjalučkog odbora nisam zvanično to čuo. Svaka stranka u koaliciji, naravno, ima pravo da iznese svoj prijedlog i da se o tome diskutuje, a na kraju ćemo se usaglasiti čiji prijedlog je najbolji. Mislim da niko neće praviti probleme u vezi sa definisanjem konačnih rješenja. Sve će biti dogovoreno za nekoliko dana i očekujem da ćemo uskoro objaviti sva imena”, rekao je Petrović.

Od ranije je već poznato da je najizvjesniji prijedlog SNSD-a za kandidata za gradonačelnika Banjaluke bio je predsjednik Gradskog odbora ove stranke Igor Radojičić. Međutim, iako se njegovo ime već duži period ističe u prvi plan, još nema zvanične potvrde iz stranke o njegovoj kandidaturi.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE