• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SzP poziva na proteste u Prijedoru

Autor SRNA

Predstavnici Saveza za promjene pozvali su građane Prijedora da dođu na proteste protiv rasprodaje prirodnih resursa i prodaje državnog kapitala u Rudnicima "Ljubija".

Protesti su zakazani za sutra u 19.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru.

Predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor Dušan Berić pozvao je gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da povuče svoj poziv Savezu za promjene da u Prijedoru protestuje "na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali".

"Trgovi, ulice i zgrade u Prijedoru građeni su novcem poreskih obveznika, iz budžeta, a ne ličnim novcem gradonačelnika Marka Pavića. Ovakve izjave dijele građane Prijedora i podsjećaju na vrijeme jednoumlja iz prošlog vijeka, a ne na 21. vijek", rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Predsjednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Republike Srpske Prijedor Miodrag Deretić demantovao je navode gradonačelnika Prijedora Marka Pavića koji je na konferenciji za novinare 6. juna u Prijedoru rekao da se članice Saveza za promjene, kada su bile na vlasti, nisu zauzele da Prijedor dobije instituciju na republičkom nivou.

"U vrijeme Vlade Pere Bukejlovića Prijedor je dobio jedinu instituciju na republičkom nivou, a riječ je o Fondu za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje invalida Republike Srpske i ta institucija veoma uspješno posluje", naveo je Deretić, koji je u pomenutoj Vladi bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

Potpredsjednik SDS-a Borislav Bojić rekao je da je Pavić bio istaknuti član ove stranke i njen poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. "Valjda se ne stidi vremena koje je proveo u SDS-u", naglasio je Bojić.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i predsjednici prijedorskih gradskih odbora NDP-a i PDP-a Dragan Dragojević i Dalibor Grabež.

Dragojević je odbornik u Skupštini grada Prijedora, a Grabež potpredsjednik Skupštine grada, a u najvišem organu lokalne vlasti učestvuju u skupštinskoj većini.

Od početka četvorogodišnjeg mandata nikada nisu glasali za prijedloge SDS-a kao jedine opozicione stranke u lokalnom parlamentu.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je prije dva dana na konferenciji za novinare članice Saveza za promjene da u Prijedoru protestuju "na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali".

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Duplo golo

Ovi takozvani i neznaju ništa drugo osim protesta.Svi ste vi gospodo viđeni i bili u vlasti i kad ništa niste uradili narod vam je presudio i zato ste tu gdje ste.Jedino vas je Izmetbegović prihvatio pod svoje skute i zato ste tako drčni i mislite da to narod nezna i ne vidi.Na sledećim izborima vas čeka duplo golo-jer više i ne zaslužujete...

Re

@Duplo golo lako je tebi,ti si svoje botovanje dobro unovcio,narodnim parama

Gz

@Duplo golo Nisu ti oni ni zato sposobni i to 4m drugi namece i naredjuje

MONDO REPORTAŽE