• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska dvije i po godine živi bez MMF-a

Autor mondo.ba

Srpska već dvije i po godine živi bez aranžmana MMF-a i neće imati probleme zbog toga, kaže Dodik. RS će prihvatiti SSP ukoliko Njemačka nadoknadi štetu, kaže on

 Dodik: Srpska dvije i po godine živi bez MMF-a Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Predsjednik RS Milorad Dodik najavio je mogućnost da Srpska prihvati adaptirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH s EU, ukoliko Njemačka ponudi prihvatljivu nadoknadu šteta za poljoprivredne proizvođače i prerađivače.

Dodik je rekao da će se 13. jula sastati s njemačkim saveznim ministrom za poljoprivredu i razgovarati o mogućoj adaptaciji Sporazuma o stabilizaci i pridruživanju BiH s EU, kao i o mogućoj nadoknadi šteta poljoprivrednicima u skladu sa obećanjem njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Ukoliko bude stvari koje su prihvatljive, prije svega, za korisnike, mi ćemo to uraditi. Glavnu riječ imaju poljoprivredni proizvođači i prerađivači. Ako oni budu zadovoljni određenim aranžmanima, možemo da se krećemo dalje", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, s druge strane neshvatljivo je da se već pregovarana pozicija sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) degradira na ovaj način.

"Prije nekoliko godina govorio sam da je nesrećna zemlja koja zavisi samo od MMF-a. Sada se vidi da je MMF čisto uslovljavanje i priča koja treba da stane, jer ako hoćete aranžman morate da se prihvatite uslove, ako ne prihvatite onda nema sredstava i to izaziva određene probleme u BiH", ocijenio je Dodik.

Dodik je naveo da Republika Srpska već dvije i po godine živi bez aranžmana MMF-a i da neće imati probleme zbog toga.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE