• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Dogovor pao zbog nedostatka novca

Autor SRNA

Partija demokratskog progresa ocijenila je da su predstavnici vlasti RS i FBiH mehanizam koordinacije i Pismo namjere za kreditni aranžman sa MMF-om usaglasili "pod velikim pritiskom hroničnog nedostatka novca".

Iz PDP-a je saopšteno da je time dokazana tačnost narodne poslovice "para vrti gdje burgija neće".


Ova stranka navodi da podržava svaki dogovor koji Republiku Srpsku i BiH vodi ka EU, ali i "podsjeća na bespovratno i bespotrebno izgubljeno vrijeme u proteklom periodu".

"I ovogodišnji budžet Republike Srpske usvojen je zahvaljujući glasovima koalicije `Domovina`, a da Vlada Srpske nikada nije objasnila kako ima novca za bošnjačka /i hrvatska humanitarna/ udruženja `Merhamet` i `Karitas`, a nema za amputirce i borce Vojske Republike Srpske", dodaje se u saopštenju.

Iz PDP-a podsjećaju da je "vlast u Srpskoj svaki korak ka EU integracijama oštro kritikovala da bi na kraju sve prihvatala", od izjave o evropskom putu BiH, reformske agende, adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje, pa sve do mehanizma koordinacije.

"Sve ovo jasno pokazuje da ovakva politika od danas do sutra bez ikakve jasne vizije i strategije, sa čestim promjenama stavova i povijanjem pred međunarodnim kreditorima ne može ništa dobro donijeti niti Republici Srpskoj niti BiH", navodi se u saopštenju.

Na jučerašnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, koji je organizovao šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, a kojem su prisustovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić postignut je dogovor o mehanizmu koordinaciju i potpisano je Pismo namjere za Međunarodni monetarni fond.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE