• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović: Pitanje referenduma dovedeno do kraja

Autor SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je Srpska po pitanju održavanja referenduma o Danu Republike ostvarila svoje zakonske obaveze prema Ustavnom sudu BiH.

"Očekujem reagovanje Ustavnog suda BiH. Naravno da Republika Srpska ne bježi ni od kakvih razgovora i upravo razgovorom pokušava da rješava ta pitanja. Kao legalisti, mi poštujemo sve odluke Ustavnog suda BiH i na njegove odluke ćemo koristiti samo pravna sredstava, kao i do sada", poručio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, mnogi iz međunarodne zajednice nisu naklonjeni da Republika Srspka ima instituciju referenduma.

"Pitanje referenduma doveli smo do samog kraja. O pitanju referenduma oglasio se i Ustavni sud Republike Srpske kao najviša instanca i moramo pratiti pravni tok ovog posla", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem.

On je naveo da će održavanje referenduma koštati oko tri miliona KM, te da su pripreme za njegovo održavanje u poodmakloj fazi, čime je i Komisiji za sprovođenje referenduma olakšan rad.

"Važno je da je ispoštovana sva zakonska i pravna procedura i da više nema nikavih smetnji za održavanje referenduma 25. septembra. Smatram da po pitanju dana održavanja referenduma neće biti nikakvih odstupanja", rekao je Čubrilović.

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske utvrdilo je juče da vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda nije povrijeđen odlukom Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o Danu Republike, niti Zakonom o popisu koji je usvojio parlament Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE