• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Bespotrebne tenzije oko referenduma

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da se oko referenduma, koji će biti održan 25. septembra u RS, dižu bespotrebne tenzije, jer tu nema nikakve opasnosti za BiH, niti je on usmjeren protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je rekao novinarima u Banjaluci da nema nikakve potrebe da se dižu političke tenzije u vezi sa referendumom i da treba prestati sa skupljanjem jeftinih političkih poena, kao što se to čini u jednom dijelu političke scene u BiH.

Osvrćući sa i na jučerašnju izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o referendumu, Borenović je poručio da je to "bespotrebna, pomalo paranoična izjava od nekog ko je najzaslužniji što imamo referendum, jer da nije bilo Izetbegovićeve apelacije Ustavnom sudu BiH, ne bi bilo ni referenduma".

"Na referendumu tražimo samo stav građana o 9. januaru kao Danu Republike i ne postoji nikakva namjera za održavanjem nekog trećeg referenduma, jer drugi referendum je izglasan u Narodnoj skupštini /o Sudu i Tužilaštvu BiH/", dodao je Borenović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović juče je rekao da je referendum o Danu Republike uvod u referendum o otcjepljenju, te da je usmjeren protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao i da nosi opasnost po mir u BiH.

Tagovi

PDP

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE