• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament BiH: Ništa od rasprave o referendumu

Autor SRNA

Parlament BiH nije prihvatio prijedlog poslanika SDP-a BiH Denisa Bećirovića da u dnevni red današnje sjednice bude uvrštena rasprava o referendumu o Danu Republike Srpske jer za to nije postojala saglasnost poslanika stranaka iz Srpske.

Poslanici nisu podržali ni prijedlog poslanika HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića i Predraga Kožula u vezi sa obilježavanjem Evropskog dana žrtava totalitarnih i autoritarnih režima u BiH.

Prije glasanja, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac rekao je da niko nikoga u BiH ne bi trebalo da se plaši ni na koji način i da situaciju ne bi trebalo komplikovati.

“Ne treba nam patetika. Bilo bi bolje da o problemima hrabrije raspravljamo u institucijama kojima je to u nadležnosti”, istakao je Košarac.

On je podsjetio na pokušaje poslanika iz Republike Srpske da se u Parlamentarnoj skupštini BiH riješi pitanje učešća stranih sudija u Ustavnom sudu BiH kako bi se u budućnosti onemogućilo preglasavanje u ovom sudu na štetu bilo kog naroda, ali da nije bilo razumijevanja stranaka iz Federacije BiH.

“Nije bilo brige kada je član Predsjedništva uputio apelaciju Ustavnom sudu, a sad se poslanici iz FBiH brinu zbog referenduma”, rekao je Košarac i istakao da je odluka o referendumu o Danu Republike Srpske prošla kroz sve nadležne institucije Srpske u kojima ne sjede samo Srbi.

Nakon što nije podržan zahtjev da Predstavnički dom raspravlja o referendumu, poslanici SDP-a, njih trojica, napustili su sjednicu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE