• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlica o referendumu

Mihajlica najavio da će radikali zatražiti referendum na kome će se građani izjasniti o dva ključna pitanja.

 Mihajlica o referendumu Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica najavio je da će poslanici ove stranke na zasjedanju Narodne skupštine u ponedjeljak zatražiti održavanje referenduma po dva osnova na kojim bi se građani istovremeno izjasnili o svim nametnutim odlukama visokih predstavnika, te o ulasku BiH u NATO.

On je rekao novinarima u pauzi stranačke Skupštine da će SRS RS tražiti da se građani na refrendumu izjasne o svim nametnutim odlukama visokih predstavnika, a ne samo o odluci o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima, te podsjetio da je Narodna skupština RS ranije donijela zaključak o neprihvatanju odluka koje nameće visoki predstavnik.

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić rekao je novinarima da je za ovu partiju neprihvatljivo da štetnom bude definisana samo odluka visokog predstavnika kojom se stranim sudijama i tužiocima u Sudu i Tužilaštvu BiH koji rade na predmetima ratnih zločina produžio mandat za još tri godine, a onima koji se bave predmetima organizovanog kriminala i korupcije omogućio ostanak na funkciji savjetnika.

On je dodao da poslanici DP-a na sutrašnjoj sjednici neće prihvatiti da samo te odluke budu na dnevnom redu ili referendumskom pitanju, već da to budu sve odluke koje su nametnuli visoki predstavnici, a koje nisu potvrđene odlukama nadležnog parlamenta.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Slobodan Nagradić ponovio je stav PDP-a da nema potrebe da u RS bude organizovan referendum povodom odluka visokog predstavnika o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima.

On je naveo da je "Inckov spisak o popisu imovine" za PDP neprihvatljiv, ali i da očekuje da se o tom spisku prvo izjasni Vlada RS.

Govoreći o koalicionoj saradnji opozicionih stranaka, Nagradić je rekao da se PDP sprema da do narednih izbora nastupi sa SRS RS i drugim strankama u jednoj ozbiljnoj koaliciji, bar kada su u pitanju izbori za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS.

Čavić je rekao da će Inicijativni odbor, kao i članovi DP-a koji sada djeluju u Bileći, dati podršku kandidatu SRS-a RS na izborima za načelnika ove opštine.

Generalni sekretar Srpske demokratske stranke Dragan Ćuzulan u obraćanju delegatima Skupštine rekao je da će "test za promjenu vlasti u RS" biti predstojeći izbori za načelnika opštine Bileća, gdje opozicione stranke imaju zajedničkog kandidata. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE