• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Banjaluka da postane privredni centar

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za banjalučkog gradonačelnika Dragan Čavić rekao je danas da Banjaluka ne smije da prednjači u zapošljavanju administracije, već mora postati privredni centar kako bi se obezbijedila nova radna mjesta.

"To je prioritet mog tima, ako dobijem povjerenje građana na izborima. Moramo obezbjediti ljudima posao", rekao je Čavić novinarima tokom druženja sa mladima i odborničkim kandidatima SDS-a za Skupštinu grada Banjaluka na plaži "Abacija" kod Zelenog mosta.

Čavić je rekao da je zabrinjavajuće što posao nije imalo ili nema više od polovine mladih u Banjaluci i da mnogo njih napušta ovaj grad.

On kaže da su, suprotno ovoj praksi, mnoge manje lokalne zajednice od Banjaluke učinile mnogo više da zaposle svoje građane.

Čavić ističe da kompletan kapacitet grada mora biti usmjeren u traženje mogućnosti zapošljavanja, dodajući da će na tome biti usmjeren njegov i rad njegovih saradnika kako bi minimalno u realnom sektoru bilo zaposleno 1.000 lica godišnje.

"Reorganizacija gradske administracije biće isključivo u funkciji otvaranja novih radnih mjesta, a to podrazumijeva i smanjenje administracije, smanjenje svih parafiskalnih nameta, uprošćavanje svih procedura zapošljavanja", naveo je Čavić.

Nosilac odborničke liste SDS-a za Skupštinu grada Banjaluka Predrag Vulin rekao je da su kandidati ove stranke razgovarali sa mladim ljudima i o propasti banjalučkog sporta kojeg treba vratiti na staze stare slave.

"Prije svega to je izgradnja sportskih terena, briga o mladim ljudima, finansiranje sportskih klubova, a posebno smo u razgovoru dali fokus na mlade ljude sa završenim fakultetima koji ovde nemaju budućnosti. To možemo promjeniti stvaranjem novog sistema vrijednosti i podsticajnim politikama", naveo je Vulin.

Čavić će jutros prisustvovao osveštanju i prvoj arhijerejskoj liturgiji u Hramu Svete Trojice u Dragočaju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE