• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Prioritet zapošljavanje građana

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić izjavio je da će njegov prioritet biti usmjeravanje gradske administracije ka rješavanju ključnog problema Banjaluke - zapošljavanju građana.

"Moja namjera je da već u idućoj godini iz budžeta grada Banjaluke izdvojimo do pet odsto od ukupnih budžetskih sredstava za podršku zapošljavanju", istakao je Čavić danas na tribini NDP-a u banjalukom naselju Paprikovac.

Čavić je rekao da je način na koji misli obezbijediti sredstva podrška nabavci tehnologija za preduzeća koja će zapošljavati u realnom sektoru.

"Na 120 miliona KM godišnjeg budžeta, pet odsto iznosi oko šest miliona KM, za razliku od ništa do sada i to je ogroman napredak do sada. Mislim da možemo obezbijediti na taj način godišnje oko 1.000 radnih mjesta u realnom sektoru", pojasnio je Čavić.

On je rekao da bi se pojačao realni sektor i omogućilo zapošljavanje da je Banjaluci hitno potrebna reorganizacija gradske uprave, kako bi se stvorili uslovi da ljidi koji investiraju stvarno mogu da imaju interesa.

"To podrazumijeva dramatično rezanje parafiskalnih nameta, davanje benefita svima koji osnivaju firme da zaposle ljude i davanja gradskog građevinskog zemljišta na korištenje bez novčane naknade ili uz minimalnu naknadu", zaključio je Čavić.

Kandidat NDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluke Branislav Bojanić rekao je da se zalaže za poboljšanje kvaliteta života u svim mjesnim zajednicama na području grada Banjaluke.

On je ukazao da Mjesna zajednica Parikovac nema vrtića, škole i ambulante.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE