• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenut stečaj u "Pevecu"

Osnovni sud u Banjaluci pokrenuo je stečajni postupak nad preduzećem "Pevec". Za privremenog stečanog upravnika imenovana je Mirjana Golić.

 Pokrenut stečaj u "Pevecu" Izvor: MONDO

U saopštenju iz Osnovnog suda navodi se da je određena privremena mjeru zabrane stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom, novčanim sredstvima i pravima stečajnog dužnika.

Sud je izrekao i mjeru zabrane pojedinačnih prinudnih izvršenja pokrenutih protiv stečajnog dužnika i privremeno ih obustavio.

Privremeni stečajni upravnik dužan je da obezbijedi imovinu stečajnog dužnika i spriječi njeno propadanje, te utvrditi da li su ispunjeni uslovi za otvaranje stečajnog postupka.

Sud u Banjaluci donio je ovu odluku nakon što je prošle sedmice pokrenut stečajni postupak i u bjelovarskom "Pevecu".

Predsjednik Granskog sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović ranije je izavio da je Sindikat trgovine, poučen iskustvom iz Hrvatske, pravovremeno reagovao u slučaju "Pevec" i podnio zahtjev za stečaj.

Dejan Pejaković, predsjednik Sindikata radnika "Peveca", rekao je ranije da stečaj sa reorganizacijom predstavlja najbolje rješenje.

"Prije nekoliko dana uplaćena je taksa od tri hiljade KM kako bi predstečajni postupak mogao biti pokrenuti", kaže Pejaković.

"Pevec" radnicima duguje tri plate i uplatu poreza i doprinosa, a dugovanja prema dobavljačima smanjena su kroz kompenzaciju.

Direktor beogradskog "Peveca" Dragan Malinović smatra da taj centar neće otići u stečaj, jer će 28. decembra početi pregovori s najvećim vjerovnikom OTP bankom Srbija o restrukturisanju "Peveca".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE