• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidović: Ne podnosim ostavku!

Generalni direktor RTRS Dragan Davidović nema namjeru da podnese ostavku, koju su od njega zatražili poslanici SDS-a, PDP-a i SRS RS.

 Davidović: Ne podnosim ostavku! Izvor: MONDO

Davidović u odgovoru na otvoreno pismo tri opozicione stranke naglašava da nema namjeru da podnese ostavku i da poslanici u Narodne skupštine RS mogu da iznesu takav zahtjev kada budu stvorili društvo koje je približno dobro organizovano kao javni RTV servis, prenosi RTRS.

Poslanici SDS-a, PDP-a i SRS RS u parlamentu Srpske pozvali su generalnog direktora RTRS-a da "javni servis zaista učini javnim, umjesto servisom jedne političke partije ili da podnese ostavku".

Opozicija u otvorenom pismu Davidoviću osporava da je emitovanjem direktnog prenosa sjednica Narodne skupštine RS na internet portalu ove medijske kuće (www.rtrs.tv) ispunjena misija javnog servisa građana.

Tri opozicione stranke u pismu Davidoviću navode da je, "zahvaljujući njegovoj cenzuri, stepen medijskih sloboda vraćen u srednji vijek, a RTV pretplatnici od pola osam do osam uveče žive u zemlji u kojoj cvjetaju ruže, koju je zaobišla svjetska ekonomska kriza i koja ima čarobnu formulu ubrzanog napretka dok se čitav svijet suočava s krizom u kojoj nema kriminala i korupcije itd".

Opozicija pita Davidovića zna li koliko u RS ima RTV pretplatnika, a koliko internet pretplatnika, ističući da je nezamislivo to što je on onlajn prenos nazvao mogućnošću da svi RTV pretplatnici mogu uživo gledati cjelokupan tok rada sjednica Narodne skupštine.

"Odbacujući zahtjev Kolegijuma Narodne skupštine da javni servis prenosi one tačke sa zasjedanja parlamenta koje se usaglase na Kolegijumu, Vi ste, gospodine Davidoviću, u stvari pokazali da se stavljate iznad 60 odsto stanovnika RS koji su glasali za ove partije, dok je taj procenat u ukupnom broju pretplatnika daleko veći", navodi se u pismu.

Pismo su potpisala 24 poslanika SDS-a, PDP-a i SRS RS.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE