• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić:Otvoriti grad za banjalučke poljoprivrednike

Autor SRNA

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić poručio je danas da je Banjaluka tržište koje mora da bude otvoreno za banjalučke poljoprivrednike i da je uloga grada da obezbijedi sistemsku podršku ruralnim područjima.

 Čavić:Otvoriti grad za banjalučke poljoprivrednike Izvor: MONDO/Milica Kulić
Izvor: MONDO/Milica Kulić

Prilikom posjete poljoprivrednom dobru Mile Đuđića u Piskavici kod Banjaluke, Čavić je mještanima i domaćinu predstavio svoja programska rješenja za podršku razvoju ruralnih dijelova, te se upoznao o problemima sa kojima se susreću stočari i farmeri banjalučkog područja i sa mještanima razgovarao o rješenjima i načinima podrške.

"U okviru mog programa postoji posebno programsko rješenje koje se zove `Četiri E`, koje podrazumijeva ekološku, energetski efikasnu, ekonomičnu i proizvodnju uz stalnu edukaciju", rekao je Čavić.

On je pojasnio da će grad davati podsticaje svakom ko želi da razvija poljoprivredne kapacitete, ali ne, kao do sada, podsticaje u novcu, za koje se ne zna ni da li ih ima ni gdje završavaju, nego u poljoprivrednoj opremi i mašinama, grlima stoke i besplatnoj edukaciji.

"Gazdinstvo koje bude imalo `Četiri E`, sertifikat grada Banjaluka, imaće iza sebe grad kao podršku, a imaće je i svi ugostitelji i institucije koji budu nabavljali od naših proizvođača", istakao je Čavić.

On je naveo da se moraju spojiti resursi grada i potrebe sela, te planski razvijati ono što je svima potrebno.

"Cilj nam je da proizvodimo ekološki zdravu hranu za naš grad, a jedan od prvih koraka u tom smislu mora biti vraćanje rejonskih pijaca", istakao je Čavić.

Poljoprivrednik Mile Đuđić upoznao je Čavića i predstavnike medija sa načinom na koji održava proizvodnju, te sa kapacitetima njegovog gazdinstva.

Iz Izbornog štaba kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke je saopšteno da se Đuđić u Piskavicu vratio pošto je ostao bez posla u gradu i izgradio farmu ovaca.

Đuđić je naveo da njegova farma godišnje proizvede oko 150 jagnjadi, ali da nema sistemsku podršku lokalne zajednice.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nenad

Sto u prevodu znaci, gospodin Cavic ce se zalagati da nam zemlja bude obradjena i da se njeni plodovi nadju na tezgama nam drage Banja Luke. E jos samo Cavicu da legalizujes proizvodnju, uzgajanje i prodaju droga, jer upravo ta tvoja demagogija bi bila prihvacena od strane seljaka ako im se dozvoli da uzgajaju i prodaju drogu tvojim bliskim saradnicima i sponzorima. Tako bi bili svi na dobitku, sela bi nam procvjetala, dileri se nebi znojili da prosvercuju drogu do kupaca i korisnika, a ti bi bio vjecni gradonacelnik. Sta reci a ne nasmijati se, jer Cavicu ti imas kontakt sa selom samo kad odes na Cokorska polja da osolis noge u svom bazenu koji je napunjen morskom vodom. OTKUD MORSKA VODA NA COKORSKIM POLJIMA??? Kakvo glupo pitanje, pa ovdje je nekad bilo Panonsko more!!!

MONDO REPORTAŽE