• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Želimo da testiramo volju naroda

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da referendum o Danu Republike nije u funkciji bilo kakve destabilizacije ili disolucije BiH.

"Ne znam zašto ambasadori stalno potcrtavaju da se neće dozvoliti prekrajanje mape BiH, odnosno disolucija BiH. Niko nije raspisao referendum o disoluciji, otcjepljenju, secesiji ili bilo čemu drugom, već smo raspisali referendum jer želimo da građani kažu da li vole, da li žele i da li podržavaju 9. januar kao datum kada se proslavlja Dan Republike. Ne vidim potrebu da nas upozoravaju u vezi sa stvarima kojima se mi uopšte ne bavimo", rekla je Cvijanovićeva u Brodu.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše jučerašnji sastanak sa ambasadorima Francuske, Italije i Velike Britanije, zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH, te zamjenikom njemačkog ambasadora i šefa Kancelarije Ambasade SAD, ona je navela da je to bio jedan radni sastanak na kojem su ambasadori iznijeli svoj stav da nema potrebe za održavanjem referenduma.

"Predsjednik Republike rekao im je da itekako ima potrebe za njegovim održavanjem i dali smo određena pojašnjenja u vezi sa realizacijom same odluke suda, kao i da postoje dva kolosijeka - jedan je taj da se održi referendum jer je on jedan od koraka u funkciji sprovođenja odluke Ustavnog suda, a drugi je da se izvrše određene izmejene Zakona o praznicima u jednom dijelu koji se odnosi na određenu obaveznost i ništa posebno", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se na taj način izvršava ono što jeste odluka Ustavnog suda BiH. "Pri tome mi, istovremeno, želimo da testiramo, da vidimo kakva je volja naroda, iako možemo predvidjeti kakvi će biti rezultati referenduma, ali je veoma važno da tu volju naroda dobijemo kroz jednu takvu formalnu činjenicu kao što je referendum", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da se sastanak završio u dobrom razumijevanju, a svako je imao svoj stav. 

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE