• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Referendum nije antidejtonski!

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da najavljeni referendum građana Republike Srpske nije antidejtonski.

 Radmanović: Referendum nije antidejtonski! Izvor: MONDO

"Izjašnjavanje građana na referendumu koji je izglasala Narodna skupština RS nije antidejtonsko, niti će to biti i o tome će odlučiti Narodna skupština, a ja se nadam da će to pitanje postati normalno kao i u nekim razvijenim zemljama", rekao je Radmanović na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući saopštenje OHR-a u vezi sa stavovima Vlade i Narodne skupštine RS o najavljenom referendumu građana RS.

Radmanović je dodao da Kancelarija visokog predstavnika ne može komentarisati ovakvo pitanje, jer ona ne postoji u Dejtonskom sporazumu.

Narodna skupština RS podržala je stavove Vlade RS o nametnutim odlukama visokog predstavnika u BiH u oblasti pravosuđa i zadužila je da predloži potrebne izmjene i dopune Zakona o referendumu.
Skupština je usvojila Vladin zaključak i podržala njene stavove, kojima je u cjelosti odbacila kao neprihvatljive, neustavne i nezakonite odluke visokog predstavnika u BiH od 14. decembra kada je stranim sudijama i tužiocima u Sudu i Tužilaštvu BiH koji rade na predmetima ratnih zločina produžio mandat za još tri godine, a onima koji se bave predmetima organizovanog kriminala i korupcije omogućio ostanak na funkciji savjetnika.

Kancelarija visokog predstavnika saopštila je da stavovi Vlade RS od 14. decembra i zaključci Narodne skupštine RS kojima se odbacuje provođenje zakona BiH koje je donio visoki predstavnik, krše Dejtonski sporazum. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE