• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrbac: Mala kazna za Bikića

Bikiću je izrečena neznatno mala kazna u odnosu na počinjeno krivično djelo, smatra Savo Štrbac.

 Štrbac: Mala kazna za Bikića Izvor: MONDO

Šef Dokumentaciono-informatiovnog centra "Veritas" Savo Štrbac smatra da je hrvatskom vojnom policajcu Josipu Bikiću Čopi trebalo da bude izrečena dvostruko veća kazna zatvora za ratni zločin nad srpskim civilima u splitskoj Lori 1992. godine.

"Bikiću je izrečena neznatno mala kazna u odnosu na počinjeno krivično djelo i ona je trebalo da bude duplo veća u odnosu na kaznu od šest godina zatvora koliko mu je izrečeno na suđenju u odsustvu", rekao je Štrbac Srni, reagujući na presudu Županijskog suda u Splitu koji je u utorak osudio Bikića na četiri godine zatvora.

Štrbac je zaključio da ovakva presuda još jednom potvrđuje postojanje dvostrukih aršina u hrvatskom pravosuđu, kada je riječ o izricanju presude za ista krivična dijela pripadnicima Hrvatske vojske i policije s jedne strane, te Srbima i pripadnicima JNA s druge strane.

Županijski sud u Splitu osudio je juče na četiri godine zatvora hrvatskog vojnog policajca Josipa Bikića Čopa za ratni zločin nad srpskim civilima u splitskoj Lori 1992. godine. Na početku obnovljenog procesa, sudija Neven Cambi izrekao je Bikiću presudu koja je za dvije godine manja nego što je osuđen dok je bio u bjekstvu.

Bikić je ranije pobjegao nakon odluke Vrhovnog suda Hrvatske da optuženi iz "slučaja Lora" moraju biti u pritvoru. U odsustvu je 2006. godine osuđen na šest godina zatvora, a predao se u Splitu prije godinu dana. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE