• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Na Laušu napraviti gradski park

Autor SRNA

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić smatra da na zapuštenoj zelenoj površini u banjalučkom naselju Lauš, koja je u vlasništvu poljoprivredne zadruge "Agropromet", treba napraviti veliki gradski park.

Čavić je rekao da je već razgovarao sa stručnim ljudima sa Šumarskog fakulteta, koji mogu pokrenuti projekat kultivisanja ovog prostora, kako bi se pretvorio u zelenu površinu na kojoj će Banjalučani uživati u pješačkim i biciklističkim stazama, bez automobila i saobraćaja.

"Na ovoj površini od 20 hektara nalaze se zapuštene šume i voćnjaci. Najveća zelena površina na području grada je neiskorištena. Mnogi su bacali šape na ovo, da pretvore ovaj voćnjak u građevinsko zemljište, što ne smijemo dozvoliti. Želim da moji sugrađani podrže inicijativu koju ću sigurno pokrenuti kada postanem gradonačelnik, a to je da se ovdje na ovoj lokaciji napravi veliki gradski park", istakao je Čavić.

On je dodao da bi ta površina, koja predstavlja pluća Banjaluke, bila idealno mjesto i za bolesnike koji mogu prošetati i uživati u čistom vazduhu.

"Kada bi ovo neko pretvorio u građevinske objekte, Banjaluka bi postala jedan od najprljavijih gradova u regionu. Na ovome ću insistirati kao gradonačelnik već u prvoj godini mandata. Već sam razgovarao sa ljudima iz `Agroprometa` i oni apsolutno imaju razumijevanja za ovu inicijativu i smatraju da se ova zelena površina mora sačuvati", pojasnio je Čavić.

On je dodao da se na tom prostoru može napraviti veliki sportsko-rekreatvini centar koji je potreban Banjaluci.

Čavić je poručio da će se, ukoliko na izborima pobijedi SNSD, ova površina pretvoriti u parcele za privilegovane, kao što je slučaj sa zemljištem Poljoprivredne škole.

On je pozvao Banjalučane da podrže ovu ideju, da se uključe, kako bi se ovaj projekat realizovao, ističući da će on kao gradonačelnik biti apsolutno u funkciji realizacije ove ideje.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Naravno da treba sacuvati zelenu povrsinu, ali OD VAS. Nemate vise gdje uzeti pare, pa rasprodajete sve, samo da usicarite koji milion, dok ste na vlasti. Ne ocekujem promjene. Nista se ne dobije promjenom vlasti, treba mijenjati SVIJEST politicara. A to je vec problem.

nenad

Gospodine Cavicu sta mislite o prijedlogu da grad Banja Luka oduzme zemljiste na kom se nalazila fabrika JADRANKA, koju si ti dok si bio predsjednik oteo od radnika i prodao svom tajkunu ŠEVI. Najurio si vise stotina radnika na ulicu, da bi napravilo salon za svadbe i benzisku pumpu, a sad se kao zalazes sa otvaranje novih radnih mjesta. Na tom posjedu treba napraviti park za djecu i odrasle, jer ako nemoze vise biti proizvodni pogon, onda nemoze ni benziska pumpa, koja zbog isparavanja goriva zagadjuje okolinu, jer granici sa skolom i vrticem. Sve se to nalazi preko puta ekonomije gdje ti planiras da napravis park. Jadni mi sa ovakvim vizionarima koji cijeli zivot prodaju maglu!!!! UZAS!!!

Kozak

@nenad od dva zla cavic je daleko manje,ovi crveni su 20 godina pustosili grad,samo za priviligovane je BL eldorado dok narod doveli do prosjackog stapa...

Poznanik

Pusti kraju svoju priču,svi ste isti bio si Predsjednik RS. Gdje su ti rezultati, svi gledate da zaradite.

MONDO REPORTAŽE