• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkićeva: Bošnjaci krivi za neuspjeh popisa

Dušanka Majkić je izjavila da su za neuspjeh popisa stanovništva BiH glavni krivci bošnjačke stranke.

 Majkićeva: Bošnjaci krivi za neuspjeh popisa Izvor: MONDO

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da je propuštena prilika da se na nivou BiH postigne konsenzus o popisu stanovništva i da za to odgovornost snose bošnjačke političke partije.

"Predstavnici Republike Srpske (RS) nastojali su na sve načine da dođe do popisa stanovništva na nivou BiH i da to bude u skladu sa pravilima Evrostata koji se odnosi na sve evropske zemlje. Godina 2011. je vrijeme kada bi BiH poslije 20 godina trebalo da napravi popis. Očigledno je da nismo uspjeli da se dogovorimo", rekla je Majkićeva za "Glas Srpske".

Ona je istakla da ne stoji opravdanje bošnjačkih političkih stranaka da one neće da bude obavljen popis zato što nije realizovan povratak i vraćanje na revidiranu strategiju povratka, koju su delegati srpskog naroda srušili u Domu naroda.

"RS ne može da čeka da neko u Sarajevu donese takvu odluku. Bošnjački političari snose odgovornost što neće biti obavljen popis u cijeloj BiH", istakla je Majkićeva, dodavši da će iz tih razloga biti popisana samo polovina stanovništva u BiH, odnosno u RS.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Milorad Živković rekao je da BiH dolazi u poziciju da bude u EU prikazana kao zemlja koja nema popisa, koja ne zna koliko ima stanovnika, izbjeglih i raseljenih, te koliko ima državljana izvan zemlje.

Prema njegovim riječima, za to su djelimično odgovorni domaći lideri, a dijelom međunarodna zajednica. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE