• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska na referendumu, problem sa strancima u Kuli

Autori mondo.ba Autori SRNA

U Republici Srpskoj danas u 7.00 sati otvorena su biračka mjesta na kojima će se građani izjašnjavati na referendumu da li žele da se 9. januar i ubuduće obilježava kao Dan Republike u RS. Problemi u Kuli.

Referendum protiče bez većih problema, osim incidenta u Kuli kod Gacka. Referendum se u miru održava i na području opštine Srebrenica, gdje živi većinsko bošnjačko stanovništvo, jutros je otvoreno svih 16 referendumskih birališta.

U mjestu Kula kod Gacka manja grupa mještana blokirala je referendumsko mjesto. Na lice mjesta je izašla policija.

Predsjednik referendumske komisije Siniša Karan kaže da su to glasačko mjesto izmjestili "iz tehničko-sigurnosnih razloga", a da je situacija pod kontrolom i nema bezbjednosnih problema.

U Kuli većinom živi bošnjačko stanovništvo, a Karan kaže da ti građani nisu pravili nikakav problem, "već su u to mjesto gdje glasa 102 stanovnika jutros došli pojedinci iz nekih drugih mjesta" i "fizički blokirali glasačko mjesto, pa je i policija je morala da reaguje".

On je naveo da je to glasačko mjesto spojeno sa glasačkim mjestom u Osnovnoj školi "Sveti Sava" koje ima 600 glasača, a sada ukupno 702.

Karan je istakao da je ukupna bezbjednost u Republici Srpskoj na najvišem nivou.

Karan je podsjetio da se u Republici Srpskoj i dejtonskoj BiH prvi put održava referendum, a građani koji se zateknu van mjesta prebivališta mogu se izjasniti na referendumu sa važećim dokumentom u svakoj opštini gdje se nalaze.

MUP: REFERENDUM BEZ INCIDENATA

U Republici Srpskoj na glasačkim mjestima na referendumu o Danu Republike danas do 14.00 časova nije zabilježen nijedan incident, niti je bilo intervencija policijskih službenika.  Stanje bezbjednosti na području cijele Republike Srpske je povoljno i sve aktivnosti se odvijaju planiranom dinamikom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

MUP Srpske prati i preduzima mjere i radnje radi održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj zbog održavanja referenduma o Danu Republike.

Iz MUP-a podsjećaju da, zbog održavanja referenduma, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske rade danas do 19.00 časova.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet glasača su - lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

"S ciljem nesmetanog i bezbjednog odvijanja svih aktivnosti povodom održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila preko tri i po tone ukupne mase", napominju iz MUP-a.

Zabrana o prevozu eksplozivnih materija na području Republike Srpske primjenjuje se od juče.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač donio je danas naredbu o zabrani teretnog saobraćaja za vozila ukupne mase preko tri i po tone do 19.00 časova na svim javnim putevima u Srpskoj, kojom se stavlja van snage naredba o zabrani saobraćaja za ova vozila koja je bila na snazi do ponoći.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Republika Srpska Nezavisna

Da

Mostarka

veeeliiikooo "DA"

RS

"DA"!

MONDO REPORTAŽE